Privatkampen mellom Kroatia og Norge spilles på Maksimir stadion like utenfor sentrum av den kroatiske hovedstaden.

Det er ikke tillatt med mer enn knappe 40.000 tilskuere under fotballkamper på den enorme betongkonstruksjonen.

I flere år er det blitt jobbet med å utbedre anlegget, men det er ventet at det heller blir bygget et nytt stadionanlegg.

Se kampen LIVE på web-tv HER:

Løse betongbiter

Løse betongbiter, slitte seter, manglende tak og en utslitt løpebane, der deler av dekket er murt igjen, er hva som venter John Arne Riise og de andre norske spillerne.

Gressteppet ser derimot veldig bra ut. Normalt spiller Dinamo Zagreb sine hjemmekamper her. Utenfor hovedstadion ligger en rekke treningsbaner.

I sin tid var nok anlegget tipp topp, men økonomiske problemer har gjort det vanskelig for kroatene å pusse opp sin storstue.

Da England i 2008 vant 4-1, var det første gang på 16 år at Kroatia tapte en obligatorisk kamp i Zagreb.

Internasjonale artister

Arenaen har flere ganger huset store internasjonale artister som U2 og David Bowie. Jugoslavia arrangerte fotball-VM i 1976. Bare fire kamper ble spilt den gangen. En semifinale og bronsekampen ble spilt på Maksimir stadion. Den andre semifinalen og finalen ble spilt i Beograd.

Anlegget har fått navnet etter området den er bygget i. Rundt banen ligger det flere flotte eneboliger. Kroatene spiller også noen av sine hjemmekamper i Split. Der heter stadion Poljud. Den ble bygget i 1979 og har tak over store deler av tribunene.

Egil Olsen har gjort åtte endringer fra laget som slo Kypros 2-1 borte sist fredag. Det er også ventet at kroatene gjør flere forandringer fra sin seier 2-1 borte mot Israel lørdag. Niko Kranjcar scoret to ganger i den kampen, men er trolig blant stjernene som får hvile. Hans Tottenham-kamerat Luka Modric starter heller neppe. Ivica Olic fra Bayern München blir ikke å se i aksjon. Han har reist tilbake til Sør-Tyskland på grunn av skade. (©NTB)