Statistikksenter Eliteserien:

ZAGREB: Egil «Drillo» Olsen tok i dag ut laget som skal møte Kroatia til treningskamp på Maksimir Stadium i morgen kveld.

68-åringen, som selv innrømmer at han har vært konservativ i laguttakene tidligere, kom med flere bomber. Han gjør åtte endringer på laget som slo Kypros 2-1 fredag.

I mål har han valgt å gi Rune A. Jarstein muligheten.

— Jeg gleder meg, sier 26-åringen under dagens pressetreff.

Viking.keeperen har kun stått én kamp av betydning for Norge så langt i karrieren. Det var åpningskampen VM-kvalifiseringskampen mot Island på Ullevaal 6. september 2008. * Vi følger Viking: Siste nytt om klubben her

Jobber med temperamentet

Etter den kampen fikk han mye kritikk for å ha sluppet inn Islands 2-2-mål, et frispark fra den tidligere stjernespilleren Eidur Gudjohnsen i keeperhjørnet fra 17 meter. Han tok også selvkritikk for det første målet.

Han fikk også kjørt seg i media for en rekke tabber for sitt tidligere klubblag Rosenborg i den perioden før han forlot klubben til fordel for Viking. I tillegg er det blitt satt fokus på temperamentet til sisteskansen.

— Det er noe jeg jobber med, innrømmer Jarstein, som står bokført med åtte landskamper så langt.

— Jeg skulle selvfølgelig ønsket at jeg hadde hatt flere. Jeg har ambisjoner om å være på landslaget til jeg legger opp, så jeg må gripe alle mulighetene jeg får, sier han.

- Er god nok

Han er uansett klar på at dette er muligheten hans til å overbevise, selv om Jon Knudsen har hele veien har vært førstevalget til Drillo.

— Jeg får en fin mulighet til å vise at jeg er god nok. Jeg føler selv at jeg har kvaliteten som trengs, og det har jeg bevist når jeg har fått muligheten tidligere også. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Jarstein.

Keepertrener på landslaget, Frode Grodås , sier følgende om Jarstein og muligheten hans mot Kroatia;

— Han ser veldig bra ut, og det er avgjørende for Rune å gjøre det godt, siden Jon Knudsen gjør det så bra på landslaget akkurat nå. Dette er en viktig kamp for ham, sier Grodås.

- Variert litt

- Hva synes du om det Jarstein har prestert i år?

— Han har variert litt. Det har egentlig alle de tre keeperne som er inne på laget nå gjort. Jeg skulle gjerne sett han litt mer stabil, sier Grodås.

I likhet med Knudsen, har Jarstein spilt på et klubblag som har slitt en del denne sesongen.

— Det bærer man preg av som keeper. Man ser at Jon Knudsen har fått seg en oppsving når Stabæk har begynt å gjøre det bedre. Og det har vært mye rart de lagene har prestert i forsvarsarbeidet, og det får ofte keeperne svi for, sier Grodås.

Må ut av boksen

- Hva mener du styrkene til Jarstein er?

— Han har rekkevidden. Han har bra grunnteknikk. Og han er modig i feltarbeidet Der er han best av alle keeperne i Norge. Det er det viktig å fortsette med. I tillegg er han god i igangsettingen, sier Grodås.

— Men jeg skulle gjerne ha sett at han beveget seg litt ut av boksen, legger Grodås til mens han prøver å vise med hendene hva han mener.

— Han klarer ikke alltid å lese hvor skuddene skal komme. Det ønsker jeg at han skal bli bedre på, sier Grodås.

PS: Etter Island-kampen har han kun spilt tre kamper for Norge. Han var god da Tyskland ble slått 1-0 på bortebane i Drillos første kamp etter comebacket, han fikk en omgang i seieren borte mot Sveits, og han spilte 89 minutter da Norge slo Montenegro 2-1 i mai i år.