Demidov, som fyller 24 år i dag, får en sjelden sjanse i midtforsvaret til Norge under treningskampen mot Kroatia tirsdag..

  • **Les også:

Drillo prøver nye spillere

Ingen ville reise hjem**

— Det har jeg ikke tenkt så mye på. Laget er ikke tatt ut ennå , sier Demidov, som reiser til proffspill i spanske Real Sociedad for godt 26. desember.

— Det er viktig at jeg spiller når jeg drar. Det styrker sjansene til å spille for landslaget, sier Demidov.

- Opp til meg selv

Han innser at Brede Hangeland og Kjetil Wæhler er førstevalgene til Drillo i midtforsvaret. Det håper han å endre på ved å imponere i utlandet. Og det er ingenting som tyder på at norsk-russeren ikke skal kunne ta steget. Han har vært god for Rosenborg i flere sesonger nå, og har levert solid spill når han har fått sjansen for Norge.

- Jeg kommer til å trene og spille med spillere som er veldig gode, og da kommer jeg til å utvikle meg enda mer. Det er mye av grunnen til at jeg reiser ut , sier Demidov, som fikk sjansen mot Frankrike og Portugal, og imponerte.

Mot Kypros var han imidlertid tilbake på benken.

— Det er opp til meg selv å vise at jeg er god nok. Den kampen er jeg innstilt på å ta. Jeg håper å kunne holde plassen i landslagstroppen, og på sikt danke ut en av de faste, sier Demidov.

Ikke benketilværelse

Real Sociedad har fulgt RBK-spilleren i lang, lang tid. Det er en sterk indikasjon om han at han skal bli satset på.

— Det er lenge siden jeg har sittet på benken på klubblaget. Det har jeg ingen intensjoner om å gjøre nå heller, sier Demidiov.

- Hvordan ser du på konkurransen med Wæhler og Hangeland?

— De har begge spilt veldig bra. Alle så mot Kypros at det er kvalitetsspillere. Både Kjetil og Brede har spilt godt i utlandet også, og har utviklet seg av det. Nå håper jeg å ta det siste steget, sier Demidov.