95 eliteseriespillere ble fredag tatt ut i streik etter at forhandlingene mellom spillerorganisasjonen Niso og NHO brøt sammen.

— Dette er ingen ønskesituasjon, det er alltid trist når det er konflikter i denne formen, og vi skulle vært dette foruten. Men vi må følge norske lover og regler, og streik er et legalt våpen, sier Bjarne Berntsen, administrerende direktør i Viking til Aftenbladet.

Les også:

Rask løsning

Berntsen var i samme situasjon under forrige fotballstreik i 2002: Da var han også administrerende direktør i Viking. Da ble streiken avblåst etter 40 timer, men en serierunde ble avlyst.

— Jeg håper selvfølgelig at aksjonen blir fort avblåst. Ingen av partene er tjent med en langvarig streik. Jeg tror og håper på en rask løsning, sier Berntsen.

Elleve mann ute

Ti Viking-spillere er tatt ut i streik.

Andreas Ulland Andersen er også Niso-medlem, men han er utleid til 1. divisjonsklubben Randaberg, og er ikke tatt ut i streik. Dermed kan han spille Randabergs kamp mot Nybergsund søndag.

— Så lenge det er streik, blir det ikke kamp. Det er Fotballforbundet som håndterer dette, og en avgjørelse når det gjelder helgens runde blir tatt innen klokken 16. Akkurat nå avventer vi, sa Berntsen ved 10.30-tiden fredag. Like etter klokken 12, ble det klart at serierunden blir utsatt.

— Hvilke praktiske konsekvenser får en utsatt kamp for Viking?

— Mange av forberedelsene er jo allerede i gang når det gjelder vakthold og vip-gjester. Vi har gitt alle beskjed om situasjonen og avventer endelig beskjed.

Normalt for resten

Viking-spillerne som er i streik har ikke adgang til klubbens lokaler.

— Hva skjer med de andre spillerne?

— Vi har bestemt oss for å ha et normalt opplegg for resten, sier direktøren.