KRISTIANSAND: Etter en hektisk morgen på Sør Arena, med møtevirksomhet, ble det bestemt at de som ikke er NISO-organisert, møter på jobb som vanlig fredag formiddag.

Det betyr at spillerne, minus de tolv organiserte, stiller på Sør Arena som vanlig fredag.

— Nå i det korte løp møter de som ikke er i streik på jobb som vanlig, og vi gjennomfører en helt vanlig arbeidsdag for de, i hvert fall, så de skal trene fotball, bekrefter Starts assistenttrener Frode Fredriksen.

Les også:

Klar beskjed

På Sør Arena fredag morgen ankom et par av Start-spillerne som er organisert i NISO, men etter kort tid fikk de beskjed av Starts NISO-representant Petter Bruer Hanssen om å styre unna Sør Arena.

Starts tolv NISO-organiserte spillere er:

Alexander Lund Hansen, Morten Hæstad, Bård Borgersen, Fredrik Strømstad, Ole Martin Årst, Espen Hoff, Birger Madsen, Espen Børufsen, Jesper Mathisen, Petter Bruer Hanssen, Christer Kleiven, Rolf Daniel VIkstøl.

Om streiken, som for fotballspillerne nå går på spørsmålet om hvorvidt de skal få bestemme skovalg selv eller om klubbens utstyrsavtale skal bestemme dette, sier Petter Bruer Hanssen dette:

— Vi stiller oss bak bruddet. Sko har vært et tema lenge og er en selvfølge i resten av Europa. Det vil bare være med på å gjøre produktet bedre hvis vi får velge utstyr som passer oss best, skriver Bruer Hanssen i en sms, og legger til at de organiserte spillerne håper på en løsning.

Start-trener Knut Tørum var ikke særlig snakkesalig om streiken da han ankom Sør Arena i dag.

— Vi skal trene som vanlig i dag, og som vanlig fremover. VI har tenkt å vinne fotballkamper, og jeg skal trene laget til jeg får beskjed om annet, sier Knut Tørum.

.