Fotball-Norge er i streik etter at det ble brudd i forhandlingene mellom NISO og NHO idrett i natt. 95 spillere kommer ikke til å møte opp på trening i dag, deriblant 12 Start-spillere.

Jeg har nettopp sittet i konferanse med Norsk Toppfotball og NHO for å få bakgrunnen for forhandlingene og utfallet. Og også nå hva som skjer , sier Sveinung Hovstad til fvn.no.

Hva kan du si om forhandlingene?

Det har vært forhandlinger med NISO nå, og det er på hovedpunket sko eller utstyrskravet hvor bruddet er. De andre punktene som er blitt diskutert er vi langt på vei enige om. Det er ikke det som er problemet, det er utstyr. Det er et stort spørsmål, for det handler ikke bare om eliteserien, men også 1. divisjon, håndball og ishockey, sier Hovstad.

Les også:

Møter ikke opp

De spillerne som er tatt ut i streik kommer ikke til å møte opp på trening i dag. Start har også stoppet lønnsbetalingen til de 12 spillerne.

— Det ble stoppet 08.08 i dag, sier Hovstad.

For klubbens del handler dette om mye penger.

— Innvirkningen er rett og slett så stor av vi som arbeidsgiver ikke kan gi oss på det spørsmålet, sier Hovstad.

— Dere kommer ikke til å gi dere på det her?

— Nei. For oss er det merkelig at det er et tariffspørsmål. Vi mener at det ikke er et tariffspørsmål men et rettighetsspørsmål og et økonomisk spørsmål. Så har NISO medisinsk begrunnet noe av det. Da mener de som har kjørt de forhandlingene at det er veldokumentert at det er en rettighetsspørsmål. Det er så enkelt som det. Det blir et for stort spørsmål å gi seg på, sier Hovstad.

Møte uten streikende spillere

Klubben skal nå ha et informasjonsmøte og diskusjonsmøte, uten de 12 spillerne som ikke kommer på jobb.

— De som er tatt ut i streik, blir tatt ut i streik. Det blir business as usual i dag for de som ikke er tatt ut i streik. Vanlig arbeid for støtteapparatet, medisinsk apparat, og alle de andre. Og så må vi gjøre noen vurderinger, hva da videre? Det skal vi gjøre, men det gjør vi ikke i dag. Det handler om hvor langvarig dette kommer til å bli, sier Hovstad.

Det er helt åpenbart at kampen mot Lillestrøm søndag står i fare. Det er to klubber som ikke er direkte berørt, Stabæk og Strømsgodset.

— Det er ikke avklart om den skal gå, eller om det er alle for en, sier Hovstad.

Fvn.no var nede på Sør Arena klokken 09.00 i dag. Da var ingen spillere eller trenere til stede. De spillerne som ikke er tatt ut i streik, skal etter planen ha et lunsj klokken 11.00, og et møte klokken 12.00. Disse 12 Start-spillerne er tatt ut i streik : Petter Bruer Hanssen, Alexander Lund Hansen, Morten Hæstad, Bård Borgersen, Fredrik Strømstad, Ole Martin Årst, Espen Hoff, Birger Madsen, Espen Børufsen, Jesper Mathisen, Christier Kleiven, Rolf Daniel Vikstøl.