Meglingen mellom spillerorganisasjonen Niso og NHO idrett hadde frist til midnatt, men selv etter fem timer overtid ble ikke partene enige. Dermed blir 95 spillere fra ni eliteserieklubber tatt ut i streik fra fredag av.

Viking er en av ni klubber hvor spillerne blir tatt ut i streik. Ifølge Viking-spillernes Niso-representant André Danielsen, blir ti av Vikings spillere tatt ut i streik.

Les også:

André Danielsen, Birkir Bjarnason, Johan Lædre Bjørdal, Erik Nevland, Björn Andersson, Tomasz Sokolowski, Trond Erik Bertelsen, Vidar Nisja, Rune Almenning Jarstein og Indridi Sigurdsson er Viking-spillerne som er tatt ut.

Andreas Ulland Andersen er også Niso-medlem, men han er utleid til 1. divisjonsklubben Randaberg, og er ikke tatt ut i streik. Dermed kan han spille Randabergs kamp mot Nybergsund søndag.

— Jeg regnet nesten med at det ville bli streik. For at vi skal få gjennom kravene våre, må vi nesten gå til dette skrittet, sier han til Aftenbladet.

Blant spillernes viktigste krav var retten til selv å velge eget arbeidsutstyr.

Les også:

- Slik jeg har forstått det, er det for stor avstand. Vi får bare holde ut, sier Danielsen.

Får ikke trene som normalt

Konsekvensene er blant annet at Viking-spillere i streik ikke kan trene på klubbens anlegg.

Alt tyder nå på at den niende serierunden utsettes, noe som vil si at Vikings hjemmekamp mot Sarpsborg 08 ikke blir spilt kommende søndag som oppsatt.

Om fotballspilleres rett til å streike, sier han følgende:

- Vi har en fagforening og er ansatte og skal selvfølgelig ha denne retten. Vi tilhører et fåtall av arbeidstakere som ikke streiker på grunn av lønn, men på grunn av bedre rettigheter og arbeidsforhold.

Også i 2002 var norske fotballspillere i streik, i 40 timer, etter uenighet om tariffoppgjøret. Den gang valgte Norges Fotballforbund å avlyse hele serierunden i de øverste divisjonene.

Bare én av helgens kamper kunne i teorien blitt spilt.

- Personlig skulle jeg gjerne spilt på søndag for å rette opp inntrykket (Viking tapte torsdag 1-3 for Tromsø). Det kan fortsatt bli kamp, men jeg regner ikke med det, sier André Danielsen.