Han er ikke overrasket over at det ble streik.

— Ut fra de signalene som kom utover torsdagskvelden, er jeg ikke overrasket. En streik er langt fra noen ønsket situasjon, men vi må forholde oss til det.

Les også:

- Overraskende

Jacobsen mener kravene fra Niso er usolidariske og overraskende.

— Kravene gjelder ikke bare eliteserieklubber i fotball. De gjelder også mange klubber som har dårligere økonomi enn det vi har i Molde fotballklubb. Utstyrsavtalene er helt avgjørende for drift av mange norske klubber innenfor fotball, håndball og ishockey.

MFK-direktøren har forståelse for utstyrsdebatten, men han mener den bør tas andre steder enn i et tariffoppgjør. Han mener det bør settes ned utvalg som kan finne bedre løsninger for både spillere og klubber.

— Nå avventer vi fra forbundet hva som skjer med helgas kamper, men jeg anser det som uaktuelt å gjennomføre kampene hvis noen lag rammes og andre ikke gjør det. Det handler om fair play, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

Snarlig løsning

Han tror det må komme til en snarlig løsning i dag om det skal være håp for helgas runde. Molde skal etter planen spille bortekamp mot Vålerenga søndag klokka 20.