Holmvik er en av 11 Brann-spillere som er organisert i NISO, og som dermed er tatt ut i streik.

Fredag klokken 12 kom beskjeden om at hele den kommende eliteserierunden er utsatt på ubestemt tid. Dermed spilles IKKE Brann – Odd Grenland mandag.

– Ballen er spilt over til NHO og klubbene. Vi ønsker en løsning slik at vi kan spille fotball igjen, sier Holmvik til bt.no.

Les også:

Standardkontrakt

Han irriterer seg over flere mediers vinkling på streiken.

– Retten til valg av fritt skotøy er viktig, men ikke det viktigste for oss. Førsteprioritet er å få en standardkontrakt mellom spiller og klubb. I dag er det slik at klubber alt for enkelt kan si opp spillere, enten hvis de sliter økonomisk eller en spiller ikke holder nivået, sier Holmvik.

Og fortsetter:

– Vi snakker ikke om kroner og øre her. Men fotballspillere har en usikker jobb fra før, og det er viktig for oss å få en standardkontrakt. Vi streiker for tryggheten vår, sier Holmvik, som fungerer som et bindeledd mellom NISO og Brann-spillerne som er organisert.

Brann har fritt skovalg

Et annet krav fra NISO er at spillerne fritt skal få velge skotøy. I dag er det bare Brann-spillerne i eliteserien som kan velge sine skomerker selv, gjennom klubbens utstyrsavtale med Kappa.

Og et annet punkt er kravet om bruk av èn ball i eliteserien.

– Jeg tror at fritt valg av skotøy og èn felles ball kan være med på å heve nivået i eliteserien. Det utgjør større forskjeller enn folk tror, sier Holmvik.

Han og de ti andre streikende Brann-spillerne skal ikke trene med klubbens øvrige spillere eller oppholde seg på Stadion i streikeperioden. De av Branns spillere som ikke er omfattet av streiken vil kunne trene som vanlig.

– Det er trist, både for Brann som klubb og for vårt publikum, at dette har endt i en konflikt. Mer enn det ønsker vi ikke å si utad før vi har fått behandlet konflikten grundig internt, sier Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen til klubbens hjemmeside.