GARDERMOEN (Smp.no): Helgas serierunde er utsatt og 95 norske eliteseriespillere er i streik etter at det ble brudd i meklingen mellom spillerorganisasjonen NISO og NHO Idrett natt til fredag.

Amund Skiri skjønner at det kan være vanskelig å skape forståelse for fotballstreiken, men påpeker at dette dreier seg om det de mener er elementære rettigheter i arbeidslivet.

— Det er bare sju dager ferie vi ber om. Jeg håper folk forstår at det ikke er økonomiske motiv som ligger bak denne streiken, men ting som vi mener er naturlige arbeidsrettigheter som det å ha ferie om sommeren. Det er sju dager fri vi ønsker oss, sier Skiri mens AaFK-laget venter på å få reise heim fra Gardermoen og tapet mot Sarpsborg, tidlig fredag ettermiddag.

Trener alternativt

Skiri peker også på at oppsigelsesvernet må på plass, på lik linje med prinsippene i det øvrige arbeidslivet.

— Og det siste punktet som er viktig for oss er friheten til en utstyrsavtale som passer til hver enkelt spiller. Det er ikke slik at alle sko passer til alle spillere, sier Skiri til smp.no.

De fem AaFK-spillerne som i dag er tatt ut i streik (den sjette, Sverre Økland, er på utlån i LøvHam), skal under streiken trene alternativt.

— Vi som er med i NISO møtes for å trene alternativt i samråd med Kjetil Rekdal. Vi er innstilt på å streike til vi får innfridd kravene, sier Amund Skiri.

Han hevder de streikende AaFK-spillerne har støtte fra hele spillergruppa, selv om et fåtall er med i spillerorganisasjonen.

- Kjedelig for publikum

Sunnmøringen Arne Aambakk, som er styremedlem i NFF, var også på reise fra Oslo til Ålesund fredag ettermiddag. Han var mer sparsom med kommentarene til streiken:

— Vi er jo ikke direkte part, men er blitt orientert om situasjonen. NFF besluttet derfor å utsette helgas serierunde. Vi håper at streiken blir kortvarig, dette er kjedelig også for publikum, sier Aambakk til smp.no.