Stort sett hele TILs første-ellever er organisert i spillerorganisasjonen NISO, men der stopper også "enigheten". Resten av TILs A-stall er ikke organisert, og der finner man også gårsdagens helt fra Viking-kampen, Kara Mbodj.

Han trente som normalt i dag sammen med landsmannen Ciss, Hans Norbye, Simen Møller, Magnus Andersen, Håkon Kjæve, Lars Henrik Andreassen, Ludvig Rinde, Robin Malmqvist og Steffen Andreassen.

Inne på idrettsbygget på Alfheim sto Tom Høgli, som representant for de NISO-ansatte.

— Jeg har full respekt for de som ikke er organisert. Men vi har prøvd å få med flest mulig, og vil jo gjerne ha med alle i fagforeningen. Da står man sterkere, forklarte Høgli overfor iTromsø.

- Spesiell situasjon

Han håper på en snarlig løsning på konflikten, men stiller seg bak bruddet som ble mellom partene i natt.

— Det er jo en spesiell situasjon dette, og noe som ikke skjer ofte innen fotballen, legger Høgli til.

Trener Per-Mathias Høgmo tok konflikten og den utsatte Aalesund-kampen rolig:

— Det er et av velferdsstatens viktigste styringsredskap å ha rett til å streike. Så dette får vi bare ta dag for dag. De fleste som ikke er i streik vil spille B-kamp lørdag i stedet, med unntak av Kara, sier TIL-treneren til iTromsø.

Senhøst

Han er langt mer uklar på når den utsatte kampen mot Aalesund kan bli spilt. Med TILs E-cupdeltakelse i sommer, er det vanskelig å finne ledige datoer.

— Akkurat nå finner jeg ikke plass før på senhøsten, fastslår Høgmo.

BUILDE: Kara Mbodj er blant TIL-spillerne som ikke er i streik. Her sammen med Per-Mathias Høgmo på en tidligere TIL-trening. Foto: Øyvind Sivertsen