Molde har 15 av de 95 spillerne som er tatt ut i streik, og klokka 10 møttes alle ansatte i Molde fotballklubb på Aker stadion. Etter møtet var forhandlingsleder Kristoffer Vatshaug klar.

— Vi forlater arbeidsplassen med umiddelbar virkning. Det er brudd i forhandlingene mellom arbeidsgiversiden og arbeidstakerne, og da må vi forholde oss til det.

Han gikk rett fra seier over Fredikstad til forhandlingsrunder på telefon gjennom natta, og fredag morgen var det klart at det ble brudd mellom partene.

— Det er uenighet på alle punkter unntatt ett, og ballen ligger nå hos NHO. Vi er fortsatt uenige om utstyrsavtaler for spillere i fotball, håndball og ishockey, vi har ikke fått rettet opp det vi mener er skjevheter i oppsigelsesvernet, og vi har heller ikke fått gjennomslag for å få en eneste planlagt ferieuke om sommeren, sier Vatshaug.

Les også:

- Sterkeste virkemiddel

Han mener det er rart at ikke spillere skal få lov til å velge sitt eget utstyr. For fotball- og håndballspillere gjelder dette sko, mens det for hockeyspillere gjelder skøyter, hansker og køller. Norge og Sverige er eneste land der man ikke har denne friheten.

— Har dere forståelse for at klubbene gjerne vil ha de pengene som en skoavtale innebærer for en klubb?

— Vi har forståelse for klubbenes økonomi. Også vi spillerne merker oppgangs- og nedgangstider på kroppen. Samtidig mener vi at vi vil forbedre produktet hvis spillere får bruke det utstyret som passer best for dem og som de trives i.

Vatshaug viser til at disse kravene har vært drøftet i flere år, og dette er viktige saker for toppidrettsutøverne.

— Derfor bruker vi det sterkeste virkemiddelet vi har – streik.

Kommer ikke til å trene

Nå har de 15 spillerne i Molde forlatt Aker stadion. De kommer ikke til å trene eller benytte seg av klubbens fasiliteter mens streiken pågår.

— Men vi lever av å holde oss i fysisk form, så jeg regner med at folk vil trene, sier Vatshaug før han forlater Aker stadion.