Oslo 20110902.Norges Henning Hauger vinner duell mot Islands Johann Berg Gudmundsson under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Island på Ullevaal stadion i Oslo fredag kveld. Norge vant kampen 1-0.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

KØBENHAVN (Aftenposten): Det fleste var nokså sikker på ti av plassene på det norske landslaget mot Danmark, spørsmålet var bare om John Arne Riise rakk å bli frisk, og hvem som eventuelt ville bli vraket.

Gladnyheten for Norge er at Riise er friskmeldt, og svaret på spørsmålet skal være Jonathan Parr - mens Espen Ruud beholder sin plass på den norske venstrebacken.

(Artikkelen fortsetter)

Moa: — Vi er kjekkere enn danskene VIDEO: - Vi er kjekkere enn danskene

Det betyr at Drillo velger å flytte John Arne Riise opp på en uvant plass på venstresiden av midtbanen. Fulham-spilleren ble mandag utpekt som det svake leddet i den norske startelleveren, og både Morten Olsen og de danske avisene pekte på at Riise har vært involvert i tre av Norges baklengsmål i EM-kvalifiseringen.

Nå slipper altså Ålesund-gutten å tenke for mye på det defensive, i stedet er det altså Espen Ruud, som hadde en strålende kamp som Riise-erstatter hjemme mot Portugal, som i stedet skal stoppe danskenes lyntog Dennis Rommedahl.

(Artikkelen fortsetter)

— Huseklepp er ung, søt og blond VIDEO: Dette mener danskene om Norge

Hauger ut

At Riise flyttes opp på midtbanen er likevel ikke den største overraskelsen i den norske troppen.

Henning Hauger har spilt de 18 siste landskampene under Drillo, og var god mot Tsjekkia, og fikk også bestått for sin innsats mot Island på fredag.

Likevel er Hannover-proffen vraket, og inn skal Tysklands-kollega Håvard Nordtveit komme. Det melder TV2.no, og Aftenposten.no har også fått den samme historien bekreftet.

Håvard Nordtveit er bare 21 år, og var ikke med i den opprinnelige landslagstroppen mot Island og Norge, men ble innkalt som følge av John Arne Riises skade. Borussia Mönchengladbach-spilleren har kun 45 minutter med landslagsfotball bak seg, men har vært fast i den tyske toppklubben i år.

Ellers skal Norge stille utforandret fra landskampen mot Island, noe som betyr at Norge mønstrer følgende lag i Parken i kveld:

(4-5-1): Jarstein- Høgli, Hangeland, Wæhler, Ruud - Huseklepp,Tettey, Nordtveit, Grindheim, JA Riise - Abdellaoue

Er du enig i Drillos valg? Hvordan mener du Norge bør starte mot Danmark?

PS! Du kan se kveldens landskamp her hos oss.

LIVE-CHAT DANMARK - NORGE