– Vi spiller ikke så mye i lufta, vi, det er danskene som gjør det, sa han til en forfjamset dansk journalist.

– De spiller ti trekk bak i eget lag, og så slår de en lang en framover. Vi tar bort de ti pasningene og spiller i stedet ballen forover med en gang. Vi har ingen fordel i hodespillet, for spillerne mine er ganske små. Hangeland og Carew er unntakene. Ellers er vi er smågutter, mens danskene er svære.

I Danmark har det vært opplest og vedtatt at Drillos suksessresept fra 1990-tallet ene og alene besto i å lempe ballen høyt og langt fra Stig Inge Bjørnebyes venstrefot mot Jostein Flos hode, og danskene har elsket å avfeie Norge som «langpasningshold». Men overgangsspillet, med hurtige kontringer langs bakken etter erobring høyt på banen, har alltid vært kjernen i Drillos offensive filosofi.

Danskene bruker sin overlegenhet i 1-1-kampen på Ullevaal i mars som bevis på at «deres» måte å spille fotball er Drillos overlegen, men får svar der også. For danskene levde ikke opp til sitt selvbilde den kvelden.

Norske dansker

– Det var kanskje vår aller dårligste kamp, og det var ikke minst fordi Danmark hadde forberedt seg godt og ødela våre sterkeste sider, sa han.

– Det ble en kamp full av paradokser. Danmark scoret et «norsk» mål, vi utlignet med et «dansk» mål. Og Danmark spilte slik at de ikke ga bort ballen på egen halvdel i det hele tatt, slik de hadde gjort i alle kampene tidligere.

Danmark var altså best på Ullevaal ved å spille «norsk» bedre enn Norge.

Bruker de det våpenet også foran egne supportere i Parken? Drillo tror iallfall verken på offensivt fyrverkeri eller harakiriforsvar.

– Jeg tror det blir en kamp med få sjanser, mellom to forsiktige lag. En tidlig scoring kan endre det bildet. Mest sannsynlig vil små tilfeldigheter avgjøre, og det kan ende 0-0 eller 1-0 til ett av lagene. Det jeg frykter litt er en feil dommeravgjørelse, sa han og utropte Danmark til knepen favoritt.

2-1 i fordeler

– Jeg vil holde Danmark som favoritt med 55-45, men uavgjort er et meget sannsynlig resultat. At danskene er favoritt begrunner jeg med at de har to fordeler: Hjemmebane, og at vi spilte fredag. Vi har derimot en fordel av at vi klarer oss bedre med uavgjort enn dem.

– Vi kommer derfor ikke til å spille med veldig høy risiko så lenge det står 0-0. At mye står på spill for begge lag er det ikke tvil om.

– Med seier er vi så godt som klare, med tap er vi nesten ute. Og blir det uavgjort her så vil vi ha en veldig god mulighet til å kvalifisere oss , resonnerte Drillo.

– Presset er nok ikke særlig mindre for oss. Danmark har en matchball til, det har ikke vi. Avgir de poeng eller taper mot oss, kan de rette det opp ved å slå Portugal. Taper vi, må vi ha hjelp.

Og til sist knuste Drillo enda en myte, om hans hissige «ordkrig» mot Morten Olsen.

– Jeg har aldri sagt et stygt ord om Morten Olsen, så vidt jeg vet. (©NTB)