KØBENHAVN (Aftenposten.no): Det glade 90-tall er over, hvor Egil Olsen kunne velge fritt mellom norske proffspillere stasjonert i lands som England og Tyskland. Riktignok skal det for tiden være 62 norske spillere i utenlandske klubber, men bare et fåtall spiller regelmessig for klubber på høyt, europeisk nivå.

Likevel mener landsalgets assistenttrener Ola By Rise at bredden i norsk fotball er bedre enn på lenge.

— Du så det mot Island. Selv om vi hadde sentrale spillere som John Arne (Riise) og Gamsten (Morten Gamst Pedersen) ute, så kunne vi fint erstatte dem. I tillegg hadde vi folk som Daniel Braaten og John Carew å sette inn.

— Begge gjorde de et sterkt innhopp, og viser at vi har bra dekning i mange posisjoner.

- Bedre bredde nå

Mot Danmark i Parken i dag ventes det at John Arne Riise skal være tilbake fra start, mens både Braaten og Carew kan komme inn som jokere dersom Norge er i vanskeligheter. Ola By Rise understreker samtidig at det også er mange bak dem som kan gjøre en fullverdig jobb på det norske landslaget.

- Vi har en langt større bredde nå enn vi hadde bare for et par år siden. Faktisk har vi veldig god dekning på nesten alle plassene. Bakerst har vi tre keepere (Jarstein, Pettersen og Knudsen) som kan gjøre en fullverdig jobb, jeg hadde vært trygg uansett hvem av dem som hadde stått.

— På stopperplass har vi også mange gode alternativ. Alle lurte på hvordan det skulle gå da Brede Hangeland var ute mot Tsjekkia, etter Demidovs innsats der spurte plutselig folk om Brede virkelig burde være selvskreven på laget. Håvard Nordtveit spiller regelmessig i den tyske toppdivisjonen, og kan brukes både som anker, stopper og ikke minst på backene. På midtbanen og på topp har vi også gode alternativer, mener Drillos høyrehånd.

Ungdommen kommer

Bredden er ikke det eneste landslagsassistenten er fornøyd med. Ola By Rise mener også at man er i ferd med å få en liten foryngelse på landslaget, og er fornøyd med at det gror godt i rekkene under.

- Det er mange, unge spillere som nå er på gang.

— Vi har både Håvard Nordtveit (21) og Jonathan Parr (22), som fikk spille mot Island, med i troppen, i tillegg til både Tarik Elyounoussi (23) og Ruben Yttergård Jenssen (23). Bak dem har vi også en spiller som Markus Henriksen (19), som vi kunne flyttet opp fra U21-landslaget.

— Egil sa det ble 2-2 VIDEO: - Vi måtte bære «Egil» hjem i natt

Moa: — Vi er kjekkere enn danskene VIDEO: - Vi er kjekkere enn danskene

— Huseklepp er ung, søt og blond VIDEO: Dette mener danskene om Norge

LIVE-CHAT DANMARK - NORGE