— Jeg tror Norge vinner 1-0, sier sørlendingen til fvn.no.

Forsvarsspilleren kjenner dansk fotball betraktelig bedre enn de fleste nordmenn. Etter fire år i Odense Boldklubb gikk han i sommer til AGF Aarhus.

— Jeg ser for meg et kampbilde hvor Norge ligger bakpå mens Danmark har ballen mest. Drillo kommer til å satse på kontringer, og jeg tror det passer Norge godt å komme dit når Danmark har presset på seg, sier den tidligere Start-spilleren.

Stor forskjell

- Hva er hovedforskjellene på dansk og norsk fotball?

— I Danmark er det mye større fokus på teknikk- og pasningsferdigheter. I Norge er det størst fokus på laget og helheten, forklarer 34-åringen, som har lang fartstid bak seg i både norsk og dansk fotball.

Risholt spent

Tidligere AGF-proff Roger Risholt fra Arendal gleder seg til kveldens hatoppgjør.

— Det blir veldig spennende. Danmark er gode hjemme, men Norge får nesten alltid med seg et resultat uansett. Likevel tror jeg Danmark vinner, sier spilleren som nå er i svenske GIF Sundsvall.

(Artikkelen fortsetter)

Moa: — Vi er kjekkere enn danskene VIDEO: - Vi er kjekkere enn danskene

- Hvorfor tror du på Danmark?

— De har hjemmebane og jeg synes de er et godt lag. De er stabile og har erfaring. I tillegg kommer de seg nesten alltid til mesterskap, sier arendalitten.

Strandli tror på Norge

Han tror likevel Norge kan nå EM selv om de taper kveldens kamp.

— Helt klart. De vil fortsatt ha muligheten, sier 31-åringen.

Kristiansanderen Frank Strandli , som spilte for Aalborg fra 1999 til 2001, tror i likhet med Håland på norsk triumf i København i kveld.

— Norge vinner 1-0. Rett og slett fordi det er Danmark som har press på seg.

LIVE-CHAT DANMARK - NORGE