KØBENHAVN (bt.no): «I aften skal det heises rent flagg», heter det i danske B.T.

Avisen kjører en bildeserie over en side der man oppfordrer sine lesere til å skrape vekk det blå korset i det norske flagget.

Ekstra Bladet har på sin forside et bilde av danskenes stjerneskudd Christian Eriksen og Drillo, med tittelen «Norges mareridt – Driblo» .

Hele førstesiden av sportsbilaget er brukt til hva nordmenn visstnok kaller danskene, med liten skrift. Så drar Ekstra Bladet til med meldingen: «Norske fjeldaber – kald os bare hvad I vil, for VI BANKER JER OPP I FJELDET» .

(Artikkelen fortsetter)

Moa: — Vi er kjekkere enn danskene VIDEO: - Vi er kjekkere enn danskene

Eriksen vs. Hangeland

9 sider har avisen satt av til Danmark – Norge-oppladningen. Avisen trekker frem Christian Eriksen som den store danske trusselen, siden han er utstyrt med et sett beintøy hvor det er nesten underordnet om han sparker med høyre eller venstre. På neste dobbeltside har de en sak om Brede Hangeland, mannen som skal stanse Eriksen i kveld.

Også B.T. durer til før Slaget i Parken. Avisens førsteside har følgende tittel: «Landsholdets opråb: Kære fans, blæs dem UD!» .

Avisen har fått de danske spillerne til å skrive en personlig hilsen til folket, der de oppfordrer fansen i Parken til å gi alt. Landslagssjef Morten Olsen har de siste dagene fokusert på hvor viktig det er å trykke til fra start og få fansen med seg.

På lederplass gjentar sportssjef Jacob Staehelin budskapet om at «Der er ikke noget at frygte mod Norge i Parken i aften».

(Artikkelen fortsetter)

— Huseklepp er ung, søt og blond VIDEO: Dette mener danskene om Norge

Olsen ut – Laudrup inn?

11 sider i sportsbilaget til B.T. er viet kampen i kveld. De fokuserer på at Danmark nå satser alt på Nicklas Bendtner, etter at Morten Olsen først hadde truet urokråken med benken. Avisen regner også med at Michael Laudrup er klar som ny landslagstrener dersom Danmark skulle tape i kveld.

B.T. var selvsagt til stede på den norske pressekonferansen mandag, der Drillo sa at «Danmark spiller jo norsk» , og der John Arne Riise gjorde det klart at han ikke bryr seg om svingdør-karakteristikken fra Morten Olsen.

Avisen Berlingske har en langt mer nedtonet dekning. Sportsredaktør Flemming Fjeldgaard fokuserer på at etter 11 år er alt plutselig satt på spissen for Morten Olsen, og at Laudrup står klar til å ta over.

LIVE-CHAT DANMARK - NORGE