— Det er veldig greit at alt overgangssnakket er over. Det ble veldig mye og det er klart at det ikke alltid er like lett å ikke bli påvirket, sier Huseklepp.

Allerede i 2007 begynte spekulasjonene rundt Huseklepp og en mulig fremtid i europeiske storklubber å blusse opp. Det ble ikke mindre da den offensive teknikeren for alvor begynte å prestere for Brann. Listen over interessenter var meterlang, listen over påståtte interessenter enda lenger, mens listen over klubber som kom med tilbud kunne puttes inn på en post-it lapp.

- Du klarer ikke å unngå å bli påvirket når det blir så mye som det en stund var rundt Erik , sier Roald Bruun-Hanssen. Den daglige lederen i Brann var sportssjef da det kokte som verst.

— Erik var alltid veldig proff overfor oss som klubb, og han var flink til å legge slike ting vekk, men det er helt unaturlig at så mye skriverier, agentsnakk og besøk av andre klubber til tider ikke preger prestasjonene dine, sier Bruun-Hanssen.

Fra A til B

2009 var Huseklepps beste sesong i Brann-drakten. 2010 var ikke mye svakere, men landslagsspilleren slet med å følge helt opp de gode prestasjonene fra året før. Det i en tid Brann for alvor begynte å slite som lag og klubb.

- Brann-laget var dårligere i 2010 og derfor er det litt naturlig at prestasjonene til Erik falt, men jeg tror nok han ble litt tappet for energi av alt det som skjedde utenfor banen , sier den daglige lederen.

I januar i år fikk Huseklepp endelig utenlandsdrømmen oppfylt da han signerte for italienske Bari i Serie A. Overgangsryktene roet seg ca. i 3-4 uker. Så blusset det opp igjen. Huseklepp fikk ikke lønn, Brann fikk ikke penger, Bari var i fritt fall mot Serie B og i bakgrunnen sto russiske milliardærer og vinket med rubler.

- Alt er på stell

De ukentlige Huseklepp -bulletiner var på ny tilbake. Når en ikke vet hvor en skal bo og hvem en skal jobbe for i fremtiden kommer usikkerheten.

- Når alle intervjuene inneholder spørsmål om penger, klubbskifte og fremtiden din blir du litt lei , smiler Huseklepp.

I august kom Portsmouth på banen etter at rykter rundt Palermo og Roma hadde begynt å svirre. Det endte med overgang til den engelske Championship-klubben som har som mål å komme seg kjapt tilbake i Premier League.

- Det er mye enklere når alt styret ikke er der. Alt er på stell. Jeg slipper også å lure på når lønnen kommer. Roen nå gjør at jeg kun kan konsentrere meg om fotballen. Det gjør meg bedre , sier Huseklepp.

Han bor fremdeles på hotell i Portsmouth, men klubben er på ivrig husjakt etter å ha fått overlevert noen ønsker fra Huseklepp selv.

Bursdagsønsket

I går feiret han 27-årsdagen på Marriott hotell i København. Det var den tredje bursdagen på rad sammen med landslaget. I kveld håper han på en forsinket bursdagsgave med tre poeng og scoring i Parken.

En seier vil nesten garantere Norge en plass i neste års EM i Ukraina/Polen. Et mesterskap har vært en drøm og et barndomsmål for Huseklepp.

— Jeg ville på Brann, landslaget, komme meg ut i Europa og spille EM og VM. Nå mangler jeg det siste. Nå er vi så nær at glipper dette blir nedturen stor, sier Huseklepp, som kan bli den første bergenseren etter krigen som spiller i et fotball-EM eller -VM for herrer.

Riise klar

Landslagssjef Egil Olsen ville som vanlig ikke ut med noe lag dagen før kamp, men Huseklepp er sikker på høyrekanten i Drillos 4-5-1 system. I går meldte også John Arne Riise seg klar.

Det betyr at Fulham-spilleren kommer inn på venstresiden. Hvor er det eneste usikkerhetsmomentet.

— Jeg er klar for både venstrekanten og backen, sier Riise, som ikke har spilt venstre midtbane siden han var i Liverpool.

Sannsynlig lagoppstilling Norge 4-5-1: Almenning Jarstein – Høgli, Hangeland, Wæhler, Ruud – Huseklepp, Tettey, Hauger, Grindheim, Riise – Abdellaoue.

LIVE-CHAT DANMARK - NORGE