100% fotball og danske Politiken har den siste tiden bedt leserne om å stemme på hvem som er den beste danske eller norske fotballspilleren gjennom tidene.

I Norge har over 12 000 avlagt sin stemme, mens drøyt 5000 har sagt sin mening i Danmark .

Og selv om vi er uenige i svært mye hva fotball angår før kveldens storkamp i Parken, kan vi i hvert fall enes om én ting:

Michael Laudrup er den beste gjennom tidene.

Hos 100% fotball fikk den danske storspilleren 24 prosent av stemmene, mens Ole Gunnar Solskjær tok en leken andreplass med 20 prosent. Peter Schmeichel kom på tredjeplass med sine 14 prosent.

Det er i det hele tatt stor spredning blant stemmene, og både Tom Lund, Rune Bratseth, Erik Mykland og Brian Laudrup har fått solid oppslutning her til lands.

I Danmark, derimot, står ikke norske fotballspillere særlig høyt i kurs. Av de norske spillerne det var mulig å stemme på er det bare Ole Gunnar Solskjær (3 prosent) som har bikket ettprosents-grensen i Politikens avstemning.

Men også der er det Michael Laudrup som kan ta steget øverst opp på pallen. Han har fått hele 75 prosent av stemmene, og vinner knusende overlegent med Peter Schmeichel (10 prosent) og Allan Simonsen (5 prosent) på de neste plassene.

Men dette er historie. Det er i dag det gjelder: