Som alltid er den verbale temperaturen på topp foran oppgjør som Danmark – Norge tirsdag kveld.

Aftenbladets gjesteskribent, Allan Gaarde, har ladet opp med tv-bilder fra tidligere kamper mellom de to landene.

I mandagens avis tok den tidligere Viking-spilleren for seg det viktige returoppgjøret i 1985, da Norge og Danmark kjempet om å komme seg til VM i Mexico året etter.

Se tabben og alle målene i denne eksterne lenken

Norge ledet 1-0 til pause og hadde kontroll på kampen. Men da et løst tilbakespill fra Åge Hareide ble plukket opp og satt i mål av Michael Laudrup, startet danskene en enveiskjøring som til slutt endte med 5-1-seier og VM-billett for våre naboer.

Gaarde mente Åge Hareide og keeper Erik Thorstvedt burde dele skylden for utlikningen. Den påstanden slår Thorstvedt tilbake mot.

Se tabben og alle målene i denne eksterne lenken

(Artikkelen fortsetter)

Åge Hareide (t.v) sitter på benken i garderoben og blir intervjuet av journalister etter Danmark-kampen. (Foto: Erik Berglund / Aftenposten)

— Jeg ser Gaarde mener vi må dele skylden, men det er jeg ikke enig i. Tilbakespillet var alt for løst. Den må Hareide ta alene, sier Thorstvedt.

Åge Hareide, som er i København for å se skjebnekampen tirsdag kveld, smiler når han blir konfrontert med påstandene.

— Hehe. Jeg skal innrømme at det var helt og holdent min feil. Jeg burde klint ballen langt bort. Banen var veldig humpete, forklarer Hareide overfor Aftenbladet.no.

- Hvordan husker du situasjonen?

— Jeg husker den veldig godt. Jeg hadde full kontroll, og husker at jeg vurderte en finte for så å skjære ut mot høyre og klarere. Det var det jeg skulle gjort, svarer Viking-treneren – før han forsøker å dytte skylden for stortapet videre.

— Svein Fjælberg var steingod i den kampen. Vi hadde full kontroll på Danmark før pause. De utfordret oss ikke på noen måter. Men så klinte Preben Elkjær til og kakket Fjælberg knallhardt på ankelen. Det var da Fjælberg måtte forlate banen med skaden problemene begynte. Så egentlig er det hans feil, sier Hareide og humrer.

(Artikkelen fortsetter)

Moa: — Vi er kjekkere enn danskene VIDEO: - Vi er kjekkere enn danskene

Han tror det blir en langt lykkeligere utgang på kveldens kamp.

— Det blir jevnt. Norge kommer til å ligge lavt og kompakt. Danskene vil forsøke å spille ball og sette opp tempoet. Jeg tror det blir 0-0. Det er et bra resultat for oss. Da må danskene slå Portugal, understreker Hareide – vel vitende om at det også inkluderer norsk seier i siste kamp hjemme mot Kypros.

Se tabben og alle målene i denne eksterne lenken

— Huseklepp er ung, søt og blond VIDEO: Dette mener danskene om Norge

LIVE-CHAT DANMARK - NORGE