Tro om igjen. Norske kunder som har dansk TV2 (som sender Danmark-Norge), opplever at kanalen går i svart fra 20.15 tirsdag, og fram til EM-kvalikkampen i Parken er ferdigspilt.

Går i svart

Følgende melding ble sendt ut til Get-kunder denne uken:

”Varsel om svart skjerm på TV2 Danmark kl 20:15-22:10 den 6. september!

Det danske fotballforbund har pålagt Get å stenge sendingene under landskampen i fotball mellom Danmark og Norge. Canal+ har kjøpt eksklusive visningsrettighet for denne kampen i Norge.

Vi beklager ulempene dette medfører. Hilsen Get”

Det handler altså om rettigheter, og i Norge er det kun Canal+ som har lov til å vise oppgjøret.

— Det danske fotballforbundet har solgt rettighetene til Canal+. Dette er det samme som hvis det norske forbundet selger rettighetene, sier Øyvind Husby i Get til Aftenbladet.

Husby kan ikke huske at det har skjedd noe tilsvarende før; at de må stenge en kanal.

- Vi synes dette er synd. Vi gjør vurderinger rundt det, men slik det ser ut nå, har vi ikke noe annet valg enn å stenge dansk TV2, sier Husby.

”Gratis” under VM

Under VM i Sør-Afrika i fjor kunne norske tv-seere skru over på dansk eller svensk tv når kampene gikk på lukkede, norske kanaler.

— Vi fikk ikke noe pålegg da, sier Husby.

Pålegget gjelder for øvrig alle som distribuerer kanalen i Norge.

- Dette dreier seg om rettigheter og hva man har lov til å distribuere, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital.

— Rettighetene flytter seg. Akkurat nå har Canal+ rettighetene, da må vi følge det. Sportsrettigheter koster så mye at man blir enda tydeligere på hvem som har dem, sier Tjønndal Pettersen.