LARNAKA : John Arne Riise har deltatt på et tresifret antall landslagssamlinger for Norge, men turen til Sveits og Kypros er den første på lang tid uten at sunnmøringen er aktiv på Twitter.

Riise var en meget aktiv twitrer før forrige måneds saga på nettsamfunnet. Den involverte blant annet en statue i Aalesund, Ivar Morten Normark, VGs Truls Dæhli og Riises aktive Twitter-mor Berit.

— Synd for fansen

Historien endte med at Riise la Twitter på hylla etter kampen mot Island. 32-åringen synes det har vært godt.

Det har vært befriende egentlig. Det er selvsagt synd for mange fans som fulgte meg, men jeg følte det var på tide med en pause , sier Riise til adressa.no.

Etter mediestormen som fulgte Twitter-sagaen beviste han sin mentale styrke da han satte inn det avgjørende straffesparket for Norge mot Slovenia. Han har sluppet unna en del negative bemerkninger etter det.

Det har vært veldig deilig den siste tiden hvor jeg ikke har hatt det. Man får jo en del negative ting på Twitter også, men jeg angrer ikke på avgjørelsen. Om jeg kommer tilbake på Twitter, hvem vet, smiler Riise.

Lite landslagstwitring

Adressa.no har fulgt med på Twitter i dagene rundt landskampene mot Sveits og Kypros. Mange av landslagsspillerne er aktive på nettsamfunnet, men twitringen under landslagssamlingen er så godt som fraværende.

— Jeg bruker det ikke veldig mye. Men jeg skrev en melding i dag om at det er en viktig kamp i morgen, sånn at supportere og de som vil følge meg får vite hva jeg gjør, sa Markus Henriksen før kampen mot Sveits.

Også hans midtbanekollega fra Tromsø twitrer i begrenset omfang.

— Jeg synes det er artig å lese og se hva folk skriver. Det er en fin måte å komme nærmere på, og det er ingenting som kan bli vridd på. Ting kommer ut som man selv vil, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Jeg har vært der i 3-4 år, men er ganske lite innom. Hvis jeg får en 20 kilos laks, så skal jeg kanskje «tweete» om det , sier Tysklandsproff Håvard Nordtveit.

- Frihet under ansvar

At spillerne skal få beholde sin ytringsfrihet på samling er også poenget til landslagsledelsen, skal vi tro pressetalsmann Jon Mørland.

— Vi har fortsatt det sunne og fornuftige prinsippet "frihet under ansvar", og det fungerer nesten uten unntak, sier han.

— Dette er en gjeng med både sunne og veldig gode holdninger, og det er ingen grunn for oss akkurat nå til å gjøre noe annet enn å påminne om at man bruker sunn fornuft, forklarer Mørland.

- Overvåker dere spillernes bruk av sosiale medier på noen måte?

— Ikke annet enn at vi er venner og bekjente på de ulike mediene. Dermed har man naturlig kontakt og også et naturlig overblikk over hva som skjer, sier Mørland.