LARNAKA (adressa.no): Brede Hangeland har i løpet av den siste tiden blitt satt i forbindelse med en exit fra Fulham, hvor han har spilt siden januar 2008. Ifølge enkelte tabloide britiske medier skal selveste Manchester United være ute etter nordmannen, som har en kontrakt som utløper til sommeren.

— Om han er god nok for United er ikke opp til meg å avgjøre, slike rykter kommer fort, sier hans lagkamerat på klubb- og landslag, John Arne Riise til adressa.no.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

- Klubbens beste spiller

Hangeland har tidligere uttalt til norske medier at han ikke kommenterer spekulasjoner, men Riise vet akkurat hvor høyt rogalendingen er verdsatt på Craven Cottage.

— Han har vært lagets kanskje beste spiller de siste 3-4 årene, og det er ingen tvil om at han er utrolig viktig for laget, sier venstrebacken.

— Jeg elsker å ha ham som partner og å møte ham hver dag. Kontraktsforhandlingene er opp til hans agent og klubben, men jeg håper at de blir enige og at han signerer, sier Riise.

Solide skussmål

Hangeland vil få sin 80. landskamp når han i kveld leder Norge ut på Antonis Papadopoulos Stadium i Larnaka. Han reddet Norge med et sent 1-1-mål i Bern på fredag og er udiskutabel som landslagskaptein. Også i England er den høyreiste midtstopperen vel ansett.

— Han har et godt rykte på seg som spiller, som person og ikke minst som kaptein. Vi har spilt så lenge sammen at vi trives godt i hverandres selskap, og jeg vil ha ham flere år som partner, sier Riise.

— Det har vært rykter om ham i flere år til flere klubber. Det er ikke overraskende når han presterer bra, sier John Arne Riise.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport