SKIEN (Rbnett): Mohamed Elyounoussi har storspilt for Molde de to siste sesongene. I år har det derimot gått trått for angriperen, fram til sirkusoppvisninga mot Strømsgodset sist.

-Da jeg kom til Molde satt alt, og jeg fløt nok på det en stund. Denne sesongen har ikke ting gått min veg, det har vært tøft å komme i gang, sier han til Rbnett.

-Hvorfor tror du det har tatt lang tid å finne formen i år?

-Jeg synes jeg har spilt noen gode kamper også, men ofte har jeg manglet det lille ekstra. Den siste driblinga, scoringa. Det er vanskelig å si hvorfor. Kanskje har det litt med motstanderne å gjøre, at mange lag er mer obs på meg enn tidligere.

-Hvorfor lyktes du plutselig med «alt» mot Strømsgodset?

Da Molde mistet to poeng i Haugesund bommet Elyounoussi på det som trolig blir en av de største målsjansene i eliteserien 2016. -Jeg følte at jeg nådde bunnen etter Haugesund-kampen. Da var det nok. Det var veldig tungt, og jeg fikk en reaksjon. Det tok jeg til meg og bare bestemte at jeg skulle gjøre en god kamp mot Strømsgodset. Jeg sa til flere at dette ville bli min kamp, og lovet Lars Håvard Sæbø (fysioterapeut) at jeg skulle score to mål, sier Elyounoussi og smiler.

-Jeg var sikker på meg sjøl og visste at jeg ville få revansj. Det var deilig å score mål igjen. Selvtilliten er tilbake. Det var fint med en sånn type kamp, der vi sprudlet i angrep. Det smakte godt både for oss og ikke minst publikum. Vi vet vi har det inne, vi må bare slippe oss løs og få det ut.

-Hva må til for at du skal fortsette oppturen mot Odd?

-Det blir en annerledes kamp, men jeg må uansett starte med å jobbe hardt defensivt. Så må jeg bare tørre å gjøre mine ting med ballen når jeg skal, og jeg vet at jeg får lov til det av Ole (Gunnar Solskjær). Det handler om å gjøre riktige valg i ulike posisjoner.

-Etter storspillet sist, hva tenker du om landslagsuttaket som kommer onsdag?

-Det tenker jeg ikke mye på. For oss i Molde har det bare handlet om tre poeng i det siste. Når laget vinner kamper og spiller godt, blir man også selv god. Jeg ønsker å være landslagsspiller, men om det blir på A-laget eller U21-laget denne gangen vil vise seg, sier Mohamed Elyounoussi.

Per-Mathias Høgmo tar onsdag ut troppen til privatlandskampene mot Portugal i Porto 29. mai, Island på Ullevaal 1. juni og Belgia i Brussel 5. juni.