— Jeg følte meg veldig bra mot Rosenborg og Norges beste høyreback (Jonas Svensson, red.anm.) på torsdag. Jeg fikk til mye av det jeg prøvde på – og det gir selvtillit, sier Daniel Aase, som fikk 45 minutter mot serielederen.

Grunnet en kneskade har Start-yndlingen måttet se flere kamper fra tribunen denne sesongen. Han harde siste ukene fått to innhopp, og føler selv at han nærmer seg toppformen.

— Det var en veldig frustrerende tid å bli skadet på, med så mange kamper. Men nå nærmer jeg meg formen jeg hadde var i før skaden, sier Aase, og legger til:

— Jeg har en veldig god dialog med Steinar (Pedersen), og jeg er i planene hans fremover.

- Starter du 16. mai?

— Det får tiden vise, smiler 26-åringen lurt.

— Gode ferdigheter

Start-trener Steinar Pedersen gleder seg over fremgangen Aase har vist den siste tiden.

— Daniel spilte en bra omgang mot Rosenborg. Han er flink til å holde på ballen og få laget etter. Han har noen veldig gode ferdigheter som vi ønsker å benytte, sier Pedersen.

GOD DIALOG: Start-trener Steinar Pedersen hadde en lang prat med Daniel Aase etter søndagens trening på Sparebanken Sør Arena. Foto: Nicolai Olsen

Henrik Robstad spilte noen sesonger sammen med Daniel Aase i Vindbjart før han dro til Jerv. Mot Rosenborg viste de to at de har fortsatt har den gode kjemien.Robstad er svært glad for å ha kantspilleren tilbake.

— Det er utrolig gøy å spille med Daniel. Når han får ballen, vet jeg at sjansen er stor for å bli spilt gjennom dersom jeg kommer på et helhjertet løp. Vi klarer å skape noe sammen, og det samarbeidet håper jeg fortsetter mot Aalesund, sier Robstad, som fylte 25 år på torsdag.

Tror det snur

Start har nå gått 25 strake seriekamper uten seier. Selv om det ble et 0-2-tap for Rosenborg i forrige runde, spilte sørlendingene på seg selvtillit ved å skape sjanser nok til å ta poeng. 16. mai gjester Start Aalesund til bunnkamp i eliteserien.

— Dersom vi klarer å opprettholde det nivået vi hadde mot Rosenborg, så vil seieren snart komme. Vi er nødt til å tørre litt mer offensivt, og å eie ballen mer. Det handler om å spille på de styrkene vi har, sier Daniel Aase.

— Vi må gå ut i hundre og sette oss i respekt der oppe – tørre å ha ballen i laget. Med samme innsats som mot Rosenborg, og ved å slippe oss litt mer løs offensivt, så vinner vi denne kampen, sier en offensiv Henrik Robstad.

Til kampen mot Aalesund 16. mai er Espen Børufsen tilbake etter sykdom, mens Gudmundur Kristjansson soner karantene etter å ha pådratt seg sitt tredje gule kort for sesongen.