KRISTIANSAND: Rosenborg tok en oppskriftsmessig seier over Start på Sparebanken Sør Arena torsdag kveld. Matthias Vilhjalmsson scoret begge målene i 2-0-seieren til trønderne.

Etter kampen snakket RBK-trener Kåre Ingebrigtsen om sin irritasjon over oppførselen til Starts midtbanespiller Kristoffer Ajer underveis i oppgjøret.

Kpre Ingebrigtsen diskuterer med pressen etter kampen. Foto: NTB Scanpix

— Han skulle ha på alle (RBK-spillerne) gult kort, og var inne i alle situasjoner. Det overrasker meg, sier han.Det var spesielt én situasjon i andre omgang. 20 minutter før slutt ble Henrik Robstad taklet hardt av Jonas Svensson, som så ut til å ta ballen. Ajer reagerte voldsomt mot dommeren, og mente det var en takling som var verdig et gult. Dommer Ola Hobber Nilsen var enig, og dro opp det gule, til store protester fra RBK-spilleren.

VIDEO:

I taklingssituasjonen var både Start-trener Steinar Pedersen og Kåre Ingebrigtsen ute av sin tekniske sone, og det kom en kjapp ordveksling mot Ajer fra sistnevnte.

— Hvis han begynner med det i Skottland, blir han parkert fort. Det å sutre og klage på dommeren, må han vokse av seg fort før han reiser, sier RBK-treneren.

Mener alle gjør det

Kristoffer Ajer bare rister på hodet av uttalelsene til RBK-treneren.

— Alle spillerne løper bort til dommeren når det er en takling, og prøver å provosere litt. Det er ikke noe jeg tenker på i det hele tatt, sier Ajer.

— Ingebrigtsen mener at om du gjør det samme i Skottland, så blir du fort tatt på det?

— Hvis jeg ikke gjør det i Skottland, blir jeg latterliggjort, så det er ikke noe å tenke på. Det er en del av fotballen, og det ble en diskusjon der ute der han nesten var ute på banen, og jeg mente det var gult kort, sier Ajer.

- Var det gult kort?

— Ja, selvfølgelig. Jeg har ikke sett situasjonen, men det var riktig å prøve likevel, sier Ajer.

Se vår sending etter Start-RBK (saken fortsetter under videoen):

— Voldsomme reaksjoner

Jonas Svensson fikk altså det gule kortet etter sin takling av Henrik Robstad.

- Synes du oppførselen til Ajer er en uting?

— Det var en situasjon før der også, som han var borte og snakket med dommeren. Det irriterer meg litt, for han går og viser dommeren knottene. Da snakket jeg med Daniel Aase på kanten der, og vi ble enige om at det ikke en så stygg takling. Jeg synes det var noen voldsomme reaksjoner der en periode, men det er mannfolk som spiller der ute. Det er aldri min intensjon å skade noen, eller noe sånt. Jeg gjør bare et ærlig forsøk på å nå ballen, sier Svensson.

Han legger til at han skjønner at spillere reagerer dersom det kommer noen stygge taklinger på banen.

— Det blir slitsomt om man skal løpe etter dommeren hver gang det kanskje er et frispark. Vi har fokus på å spille fotball, og så fikk vi med oss tre poeng og en 2-0-seier, sier Svensson.

- La dommeren gjøre sin jobb

Start-trener Steinar Pedersen sier følgende om det som skjedde underveis i kampen torsdag.

— Spillerne vet at reglene tilsier at det kan føre til gule kort selv, om man prøver påvirke dommeren til å gi gult. Hold deg innenfor regelverket, og la dommeren gjøre sin jobb, sier Pedersen.

- Er det noe du kommer til å snakke med Ajer om?

— Når det får roet seg ned litt, kanskje, sier Pedersen.