KRISTIANSAND/TRONDHEIM: Rosenborg åpnet svakt, og måtte vente i åtti minutter før de klarte å score på Start i Kristiansand. Likevel mener trener Kåre Ingebrigtsen at lagets åttende seier er den beste så langt denne sesongen.

— Det er en dag hvor det ikke flyter hundre prosent, der vi ikke har flyt med avslutningene våre. Da er det strålende å ta med seg 2-0 herfra på en tung dag. Derfor er dette den beste seieren så langt i 2016, sier Bruttern.

Full kontroll

FORNØYD: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen observerer sitt mannskap under kampen mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Innledningen på Sør Arena lignet til forveksling på åpningen av kampen mot Sogndal borte. Men selv om det var liten tvil om at Rosenborg var langt unna å servere festfotball, mener Ingebrigtsen at laget hans hadde kontroll hele veien. Se vår sending etter Start-RBK (saken fortsetter under videoen):

— Vi har egentlig full kontroll. Også i førsteomgangen. Start ligger tett og kompakt, og gjør det vanskelig for oss. Men vi får flyttet på dem ganske mye, og de må løpe i mellom. Det ga oss både tro og håp om at de ville bli slitne, og det ble de også utover i andreomgangen.

SJEKK RBK-BØRSEN:

Tålmodighetsprøve

Pausepraten gikk på at de måtte være tålmodige. Kanskje ville ikke målet komme før helt på tampen – og slik ble det også.

— Vi snakket om det i pausen at målet kunne la vente på seg, men at de kom til å sprekke opp dersom vi var tålmodige. Dette er hverdagen i eliteserien, og vi møter denne typen lag jevnt og trutt – de fleste lagene er godt organiserte og kan å spille soneforsvar i Norge. Da handler det for oss om å flytte på dem, og la de springe. Og det gjorde vi. Energien deres forsvant etter hvert. Da vi scoret til 1-0 hadde Start ingenting å komme med. De var helt ferdige, sier Bruttern.