Når TIL tar i mot Glimt i morgen ettermiddag, er det første gangen de to lagene møtes i Tromsø på fotballens festdag (16. mai) siden 2009. Og foreløpig går billettene varmt unna til kampen.

— Vi ligger tett under 5.000 solgte billetter nå. Så det ser veldig lovende ut, det gjør det, sier arrangementssjef i TIL, Cecilie Nøstvik til iTromsø.

Opp mot utsolgt

Kapasiteten på Alfheim er cirka 6.800 billetter. Fjorårets hjemmekamp mot Bodø/Glimt i november, hvor TIL også sikret fornyet kontrakt i eliteserien, trakk 5.862. — Jeg tror veldig på at vi slår fjorårets tall. Jeg tenker at det er gode muligheter for at vi runder 6.000 tilskuere og kanskje drar på en del over det, sier Nøstvik.

Sist det var over 6.000 tilskuere på Alfheim, var til Europa League-kamper i 2013, samt skjebnekampen mot Strømsgodset i nedrykkssesongen, som endte 0-0 foran 6.392 tilskuere.

- Hvorfor tror du interessen er så høy?

— De har prestert litt bedre i år enn i fjor og interessen har økt. Jeg tror dessuten veldig mange hadde en fantastisk opplevelse i november da Bodø/Glimt var på plass sist gang (seier 3-1 til TIL, journ.anm.).

Mangler bare to spillere

På dagens TIL-trening var Hans Norbye og Runar Espejord på treningsfeltet. Med Sofien Moussa spilleklar igjen etter karantene betyr det at kun Morten Gamst Pedersen (langtidsskadet) og Mikael Norø Ingebrigtsen (syk) er uaktuell til kampen.

— Det blir fantastisk dagen før 16. mai å ha Glimt her. Det gleder vi oss enormt til. Når man spiller for TIL er det disse øyeblikkene man spiller for, sier Bård Flovik.