GENERALPRØVE: Disse jentene på Blåmann J9 seiret 3-2 mot TIL i en aldri så liten generalprøve før "Slaget om Nord-Norge": Synne Regine Hartvigsen (fra venstre), Julie Larsen, Live Altmann, Frida Patrcia Johannessen Da Silva, Andrine Hallen, Cecilie Sagerup og Henna Hallen. Foto: Lars Eidissen

29-åringen fikk sin eliteseriedebut mot Sogndal sist torsdag, og er definitivt med i vurderingen for å spille på fotballens festdag mot erkerival Bodø/Glimt.

Det tross at Sofien Moussa og Runar Espejord igjen er spilleklar, og fører til sterkere konkurranse på spissplass enn noen gang tidligere i seosngen.

— Det kan fort skje det. Det legger jeg ikke skjul på. Han hadde et godt innhopp mot Sogndal og har vært god på trening, så Christer kan vi bruke, sier TIL-trener Bård Flovik.

— Skal ikke være tvil

Christer Johnsgård selv skjuler ikke at det frister ekstra mye å komme på banen mot Bodø/Glimt.

— Det hadde vært veldig artig å få bidra i morgen. Det er nesten utsolgt og blir folkefest, så får vi gjøre vårt til at vi vinner, sier han.

29-åringen har flere gang snakket om barndomsdrømmen som gikk i oppfyllelse om å spille for Nord-Norges beste lag. Han er bestemt på at det ikke skal være tvil om den statusen i morgen.

— Det skal ikke være noe tvil i morgen. Der skal vi gå ut og underholde og kjøre på. Vi vil få med oss de som er og ser på, sier han.

Sterkt barndomsminne

Han husker selv én kamp i de klassiske oppgjørene fra tidligere.

— Jeg husker spesielt cupfinalen i 1996 (TIL-Glimt 2-1, journ.anm.). Jeg tror jeg husker hele kampen, selv om jeg bare var ni år da. Den skiller seg for min del, sier spissen.

— Det har aldri vært noe tvil om hva som er ditt lag?

— Det er her borte man har stått hele oppveksten. Da vi kom fra Senja og arrangerte tur med aldersbestemte lag. Da var vi her to timer før kampen startet og ventet på at Gutan skulle ankomme.

Generalprøve

I år ble barne-tv-profilen altså endelig en av "Gutan" selv. Og nye 9-åringer besøker forventningsfullt Alfheim.

Han tjuvstartet dagens TIL-trening sammen med spissmakker Moussa og Jostein Gundersen, med kamp mot Blåmanns J9-lag som var på besøk.

— Det ble et knepent tap 2-3. Det var beinharde, sier Johnsgård.

Blåmann-jentene er ikke i tvil om hvem som er helten.

— Christer! Vi kaller han for "Kråka"! sier 8- og 9-åringene i kor.

— Kanskje de burde bruke oss mot Bodø/Glimt, legger spillerne lattermildt til etter seieren.

Fornyet tillit?

I de bakre rekker hos TIL er Hans Norbye igjen aktuell for spill, etter at han trente i dag. Likevel kan det bli samme forsvarsfirer som spilte i Sogndal, med Magnar Ødegaard på høyreback, og Henrik Gjesdal som stoppermakker for Simen Wangberg.

— Hans sin første økt, vi får se hva vi får ut av det. Vi har noen uavklarte ting, holder vi kortene tett til oss, sier TIL-trener Bård Flovik.