Riise-brødrene tok før helga et oppgjør med pressen etter det de følte som urettferdig negativt fokus på John Arne Riise denne sesongen.

— Det provoserer meg noe inni granskauen. Det har jeg sagt til VG, Dagbladet og TV2. Nå har det gått langt over streken. Det er på grensa til trakassering og mobbing av en person, sa Bjørn Helge Riise til Sunnmørsposten etter kampen mot Sarpsborg.

Storebror Riise har selv skrevet et blogginnlegg:

«...siden jeg flyttet hjem har jeg hatt det mye vondt. Selv om det eneste ønsket har vært å ha det gøy og bidra til at Aafk skulle gjøre det bra i norsk fotball. Det er ikke vanskeligere enn det.»

BAKGRUNN:

— Blir trist

Riise får støtte av tidligere Molde-spiller Magne Hoseth. På Twitter og i et intervju med Dagbladet forteller Hoseth at han vet hvordan det kan være å få mye negativ oppmerksomhet.

Brødrene John Arne og Bjørn Helge Riise har de siste dagene tatt hvert sitt oppgjør med media. Nå får de støtte av Magne Hoseth.

— Det er så mye fokus på enkeltindivid i mediene. Det er fokus på det negative. Det er svartmaling. Ofte går det utover de samme personene. Jeg har gått gjennom mange aviser, og ser hvor ille tendensen er. Nå er det John Arne som må gjennomgå mest, men det finnes også mange andre eksempler, sier Hoseth til Dagbladet.- Jeg blir trist inni meg av å se alt det negative rundt John Arne. Jeg vil ikke kalle det direkte mobbing, men han fortjener ikke så mye negativitet. Fotball er noe positivt. Det er det vi elsker å gjøre, men det blir ikke like gøy når det er sånn som det er nå.

Med oppfordring til pressen

På Twitter kommer den tidligere Molde-spilleren med en oppfordring til mediene til dekningen av kampene som spilles 16. mai.

— Hvis mediene kunne ha positivt fokus bare denne runda, hadde det vært veldig bra for fotballen. Det er min oppfordring. Jeg vet det er mange som synes det samme. Mange mener det er for mye negativitet og blir lei av det. En positiv innstilling kan gi flere tilskuere i norsk fotball, sier han til Dagbladet.

— Det er jo slik i andre idretter. I vinteridrett, som i langrenn, er det mye mer positivt fokus rundt den som vinner, i stedet for den som skuffer. Hvorfor kan det ikke være slik i fotballen også? Hvorfor må vi i fotballfamilien leve med så mye negativitet?