RBK-stjernen har slitt med en trøblete lyske og har ikke spilt i eliteserien siden bortekampen mot Viking 24-april. Han hadde håpet i det lengste at han skulle rekke mandagens kamp mot Lillestrøm, men det gjør han ikke.

— Jeg er ikke klar, så da må jeg sikte mot Molde-kampen (28. mai), sier Helland til adressa.no.

- Du ser dyster ut?

— Jeg er veldig dyster. Jeg er på grensa til å være depressiv, men sånn er livet. Folk har det verre og Andreas Helmersen røk korsbåndet, så det setter ting i perspektiv.

Skjønte det tidligere i uka

Selv om han var langt nede etter treningen søndag, har han vært forberedt på at han ikke kom til å rekke folkefesten på Lerkendal.

— Jeg merket de siste dagene at dette ikke kom til å gå. Det er som om noen stikker en kniv i lysken din når du skal spurte eller skyte, sier vingen.

Helland tror det blir «helt jævlig» å se kampen fra tribunen, men at en seier vil gjøre det langt bedre.

— Jeg har et sort hull i meg når jeg ikke kan spille, men når jeg ser kampen håper jeg gutta presterer best mulig, og hvis de gjør det blir jeg mye roligere. Hvis vi vinner, er det et godt plaster på såret, sier han.

(Krever innlogging)

Tror på seier

Og én ting er han uansett klar på: Hvis Rosenborg leverer på nivået de kan, blir det 17. mai-feiring med tre poeng i ryggsekken.

— Hvis vi gjør jobben, skal vi vinne, slik som mot alle lag i eliteserien.