KRISTIANSAND (fvn.no): — Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake i laget, og jeg føler meg bra om dagen, sier Alex DeJohn, som er født i New Jersey i USA.

Torsdag gjorde han Rosenborgs Yann-Erik de Lanlay så frustrert at han måtte bytte ving. Da trakk amerikaneren på smilebåndene.

— Jeg hadde veldig god kontroll på ham. De Lanlay prøvde å utfordre meg én-mot-én, men det er en av mine styrker, så han kom seg vel ikke forbi en gang, sier Starts nummer 4, og fortsetter:

— De Lanlay er en av de beste vingene i landet akkurat nå, så det er klart det gir selvtillit å stoppe en slik spiller.

Fysiske forutsetninger

Starts trener Steinar Pedersen er godt fornøyd med måten DeJohn har kommet inn og løst backplassen.

— Alex har vært veldig positiv i det siste, og det gir en enda mer skjerpet konkurranse i laget, sier treneren, og legger til følgende om amerikanerens egenskaper:

— Han har noen voldsomme, fysiske forutsetninger. Han er svært rask og vanskelig å komme forbi.

- Trenger poeng

16. mai tar Start turen til Sunnmøre og bunnoppgjør mot Aalesund. Foran kampen står Start med fire poeng etter ti spilte serierunder – tre poeng opp til mandagens motstander som innehar kvalikplassen.

Amerikanske DeJohn er helt klar på hva Start må gjøre for å ta den første trepoengeren siden 4. juli.

— Det handler mye om hvordan vi starter kampen. Vi må tørre å stå høyt og presse Aalesund tilbake på banen. Det går på innsats i 90 minutter, og en konstant vilje til å vinne hver duell. Vi trenger poeng nå, og jeg tror vi tar alle tre til mandag, sier forsvarsspilleren, som mener en seier vil gjør underverker for spillergruppa.

— Alle vet hvilken posisjon vi er i, men det er ikke slik at vi må vinne neste kamp. Men en seier vil gi en enorm selvtillit. Får vi en seier, så tror jeg fort vi kan få et par til, sier Alex DeJohn.