Det alle prater om etter siste serierunde i England, er kampen som ikke ble spilt.

Over 75.000 mennesker ble evakuert fra Old Trafford, etter at det ble funnet en mistenkelig pakke.

Politiet brukte søkshunder på Old Trafford etter funn av det som ble omtalt som en mistenkelig pakke. Foto: Reuters

Politiet i Greater Manchester bekreftet søndag kveld at den falske bomben som forårsaket dramatikk på Old Trafford var en gjenglemt gjenstand som var en del av en sikkerhetsøvelse.Bakgrunn:

Opprykkskampen måtte nesten utsettes

Tabben gjør at kampen ikke ble spilt søndag, og at den må spilles 17. mai.

Utrolig nok er det ikke første gang en fotballstadion blir evakuert som følge av falske eksplosiver ment for øvelse.

I 2014 jublet Wolverhampton for opprykk fra League One, men det var bare så vidt man fikk spilt kampen. Nærmere 30.000 mennesker var på kampen mot Carlisle da noen supportere fant "bomben" og slå alarm.

Deler av Wolves' stadion Molineux ble tømt for folk, og det var lenge usikkert om kampen kunne spilles. I motsetning til søndagens hendelse på Old Trafford kunne kampen spilles samme dag. Der ble det tidlig oppdaget at dette dreide seg om en gjenstand ment til øvelse, som hadde blitt glemt igjen ved en sikkerhetsøvelse noen dager før kampen.

— Glade for at supporterne slo alarm

Altså akkurat det samme som skjedde på Old Trafford søndag.

— Selv om enheten ikke var skadelig for folk, er vi glade for at supporterene slo alarm når de fant den. Vi beklager de ulemper dette har påført tilskuerne, sa Ian Marsh i Wolverhampton til Express And Star den gangen.

Tilbake til det som skjedde på Old Trafford søndag, så har reaksjonene vært sterke. Politikommisjonær i Greater Manchester, Tony Lloyd, karakteriserer hendelsen som en fiasko.

– Det er skandaløst at denne situasjonen fant sted, og en full etterforskning er nødvendig for å raskt finne ut hvordan dette skjedde, hvorfor og hvem som skal bli holdt ansvarlig, sier Lloyd, ifølgelokalavisen.

Manchester Uniteds direktør Ed Woodward sier at klubben "vil etterforske hendelsen før de kan informere om fremtidige handlinger og beslutninger".

For Manchester United får utsettelsen også økonomisk konsekvenser. United har meddelt at de vil refundere alle billetter. De som var på kampen søndag, får dessuten fri adgang tirsdag. Totalt vil det koste Manchester United over 30 millioner kroner.