Fotball , 10. oktober 2008 , Trening Norge Åge Hareide , Norge
OSLO 20081208: Karen Espelund og Åge Hareide under pressekonferansen på Ullevaal Stadion i Oslo mandag , der Hareide kunngjorde at han går av som landslagstrener i fotball.Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Foto: Sigurdsøn, Bjørn

Nå er etterfølgere lansert i to døgn. Vi er fortsatt ikke klokere.

I god sportsjournalist-ånd var vi raskt ute da Hareide leverte inn landslags-overtrekksressen mandag ettermiddag.

Vi snakket med Ståle, Egil, Tom og Trond. Reka har sagt sitt og vi har spurt lesere, lyttere og seere.

Det blir ikke Ola By, han vil være assistent, så hvem blir det da?

Nå har det gått 48 timer ++, og vi har ennå ikke klart å skrive inn en ny sjef, enda så mye makt vi liker å tro at vi har.

Det er på tide med en oppsummering!

Kandidatene

Janne Jönsson.

Svensken. Drillo vil ha ham, han er en av oddsfavorittene og gullmannen i norsk eliteserie i år. Svensken nyter imidlertid livet på ferie, kanskje har han fått med seg Dagbladets førsteside som erklærer ham for vår nye frelser, men han har ikke kommentert jobben for Norge. Lars Bohinen og Ingebrigt Steen Jensen er heller ikke veldig interesserte i å gi fra seg sin mann. Stabæk-guru Jensen sender stafettpinnen videre til mannen med egen aksjon.

Her er Drillos forslag. Andre foreslår Drillo.

Tom Nordlie.

Den perfekte kandidat, skal vi tro Jensen, samt en drøss mennesker som har meldt seg på nettsiden tomfornorge.com. 6000 vil ha Tom, redningsmannen til diverse norske klubber de siste årene. — Jeg ville selvfølgelig vurdert en forespørsel alvorlig, sier Nordlie selv. Flere åpner for en telefon fra Sondre og Karen.

Trond Sollied.

Han lytter gjerne til forslag fra Ullevaals kontortelefoner, om Heerenveen tillater NFF å ta kontakt. Her oppmuntrer Sollied Sondre og Karen: - Det er ikke akkurat Adolf Hitler de skal kontakte, sier nordlendingen. Drillo er positiv til Sollied. Det er også de som bestemmer hva tipperne skal tjene om de satser penger og vinner. De har imidlertid også åpnet for noen som ikke vil.

Kjetil Rekdal.

Han var glassklar i dommen av forbundets øverste og deres kompetanse i trenerjakten. Derfor er det kanskje for å være til hjelp at han gir dem et navn mindre å tenke på: - Jeg er for ung, melder AaFK-trener Kjeti Rekdal. Flere mener en av hans kolleger i utlandet er det samme.

Ståle Solbakken.

— Jeg er under kontrakt med FCK, sier han som sammen med Sollied dukket opp på blokka først. Kontrakten til Ståle Salvatore varer frem til 2011, og da begynner det å bli litt sent å lede Norge til et VM som sluttet året før. Å kjøpe ham fri fra den danske klubben er i følge Københavns mektige styreformann heller ikke noe NFF bør ta med i betraktningen. Han slipper ikke sin norske trener for all Norges olje, en gang. Men alle har vel en pris? Eller må vi ty til Ståles gamle sjef?

Drillo.

Og Bjørn.

— Hva, landslagssjef, sier du?

Egil Roger Olsen, norsk fotballs store bauta (på pæler) på 90-tallet. Merittlisten er god nok, og Bjørn Hansen vil gjerne være med om Drillo vil. Drillo har alt lansert flere han mener er kompetente. Som for eksempel Nils Johan Semb . Den tidligere assistenten mener imidlertid de to erfarne herrene er riktig duo for å få landslaget på fote igjen - på kort sikt. På lang sikt har Hansen et annet navn på blokka.

Rune Bratseth.

En av våre største stjerner. Høyreist, medievant (sjekk BratZtv på rbk.no!), språkmektig, og med kontakter både i fotballverdenen og et stykke oppover. (Symbolsk passer det også meget bra å lede Norge når kallenavnet ditt er Elgen.) Bratseth bidrar gjerne, men tror svaret finnes utenfor Norges grenser. Det får han VGs Truls Dæhli med seg på, og det fins de som ikke utelukker en billett til Gardermoen.

Roy Hodgson.

Han snakker språket også. Og vet hva landslagskapteinen står for. Han utelukker ikke at han kan bli Norges neste landslagssjef.

??

Så hvem velger dere, Sondre? Kåfjord sa i et nettmøte med oss i dag at han vil ha en trener som begeistrer.

Dark horses:

Guus H. er nevnt av flere ivrige debattanter, Real Madrids x er ledig på markedet, Roy Keane er oddsbombe, men hadde garantert kjeftet evetuelle divas huden full, Svennis vil kanskje nærmere hjem enn Mexico, og hvorfor ikke kjøpe fri José Mourinho for å få opp entusiasmen rundt våre beste menn? Han er garantert billigere enn Ståle!

Vi kommer helt, helt, helt sikkert tilbake med mer!