FotballFoto: Bildbyrån/DigitalsportNORWAY ONLY010813Pontus Kåmark, Sverige

Statistikksenter Allsvenskan:

«Sverige har vaknat!» skrev svenske Expressen i sin live-oppdatering fra bortekampen mot Nederland.

Bare så synd for svenskene at det da var spilt i 69 minutter, og stillingen før Andreas Granqvists redusering var 4-0. «Totalt moraliskt förfall» var oppdateringen ikke mange minuttene tidligere. Det var nok en mer passende oppsummeringen av «Söta Brors» innsats denne EM-kvalifiseringskvelden.

For Erik Hamréns menn fikk virkelig kjørt seg i Amsterdam.

Klaas-Jan Huntelaar ga nederlenderne ledelsen allerede etter fire minutter. Ni minutter før pause økte Ibrahim Afellay ledelsen til 2-0. ## Zlatan-bråk

Zlatan Ibrahimovic klarte ikke skape mye med spillet sitt, og markerte seg heller ved å skjelle ut Mark van Bommel da lagene gikk til garderoben ved pause.

Van Bommel, kjent for sin grisete spillestil, satte inn en solid takling på Ola Toivonen før pause. Det likte den svenske kapteinen dårlig, og i tillegg til en verbal skyllebytte ga Zlatan sin kapteinskollega en real dytt.

Zlatan fikk ikke rast fra seg i pausen, og det gikk ut over Nederland-back John Heitinga. Han ble liggende i smerte på bakken etter en duell med Ibrahimovic.

— Det ser ut som om han setter kneet i ryggen på Heitinga. Det ser ut som et rødt kort, sier TV4s ekspertkommentator Pontus Kåmark, i følge Expressen.

To raske mål

Ti minutter etter pause nettet Huntelar igjen, og bare tre minutter senere økte Afellay til 4-0. Andreas Granqvist skapte altså nytt, svensk håp med litt over 20 minutter igjen å spille, men det ble bare med håpet.

Tapende VM-finalist Nederland ble for sterke for Sverige.