Norge var heldige som ikke tapte med større sifre på Maksimir Stadium tirsdag. Det kan laget takke inneffektive hjemmespillere, og en meget solid Rune A. Jarstein i mål, for.

— Rune stod en jævlig bra kamp. All ære til ham, sier Rubin Yttergård Jenssen.

- Rune var veldig bra , supplerer John Arne Riise.

— Han leverte en kjempekamp, og ble satt på prøve hele tiden. Jeg tror Kroatia hadde 15-20 store sjanser, sier John Carew.

(Artikkelen fortsetter)

Rune Jarstein grep sjansen mot Kroatia. (Foto: Scanpix)

Han tar i litt, for det var ni-to fordel vertene i sjansestatistikken. Men takket være Jarstein så ble det med kun to baklengsmål. Sisteskansen hadde flere gode innvolveringer, blant annet på en heading fra Josip Šimunic før pause, og en klasseredning på et skudd fra Darijo Srna mot slutten av kampen.

— Da jeg så laget til Kroatia, så visste jeg at det kom til å bli mye å gjøre. Men jeg gledet meg veldig til kampen, og det var godt å få vist meg frem , sier Jarstein.

Målene var han sjanseløse på. Det første fikk en lei sprett på fem meter, gikk via foten til Mario Mand¿ukic, før den føk bak i nettet bak Norges keeper.

— Det var et hardt innlegg, og den er innom en av Kroatias spillere, sier Jarstein.

Det andre var en fin soloprestasjon fra Niko Kranjcar, som lurte seg forbi Christian Grindheim og Vadim Demidov, før han banket ballen i hjørnet bak Jarstein. Viking-keeperen mener imidlertid at han kunne ha tatt det siste målet.

— Det kunne jeg ha tatt. Jeg er på vei til hjørnet, men jeg er uheldig og sklir. Det er skikkelig kjedelig, for dersom jeg hadde holdt meg på beina, så hadde jeg tatt den, sier Jarstein.

Han innrømmer dog at det kjennes godt ha en god kamp, selv om Norge tapte.

— Det er en stund siden jeg sto sist. Jeg er fornøyd med egen innsats, og jeg tar med meg denne selvtilliten videre, sier han.

- Alle skryter av deg nå. Hva tenker du om det?

— Det er hyggelig, og det er noe jeg setter pris på. Vi møtte et godt lag, og da er det godt å få ha en slik kamp, sier Jarstein.