ZAGREB: Egil Drillo Olsen holdt i dag sitt sitte pressetreff i Kroatia. Der snakket han om gårsdagens kamp som enda ikke hadde sunket helt inn.

— Totalt sett slet vi uventet mye på dødball. Det var litt uventet og overraskende. De skapte fire-fem sjanser på dødball, og en stor sjanse på en horribel tversoverpasning. Vi møtte et veldig sterkt lag, og skapte lite selv, sier landslagssjefen.

Drillo angret ikke på de mange byttene han gjorde på laget i forhold det som startet fredagens EM-kvalifisering mot Kypros.

— Det var ingen som dummet seg ut, og alle klarte seg mer eller mindre bra. Det var en kalkulert risiko, men det var verdt forsøket. Vi var klar over at det kunne gå begge veier, men jeg mener det fungerte tilferddsstillende.

Ingen hjelp fra Kypros og Island

I går vant både Danmark og Portugal sine EM-kvalifiseringskamper mot Kypros og Island. Resultatene gikk dermed ikke helt som Drillo hadde ønsket.

— Det var 16-1 i sjanser til Danmark i Parken. Det var stort sett det vi fikk vite, sier Drillo.

— Det var enveiskjøring. Vi får en fyldigere rapport senere, legger assistent Ola By Rise til.

— Vi hadde håpt på hjelp fra Island og Kypros. Jeg hadde større håp på Island enn Kypros. Hjemmekampene betyr mye for disse lagene, mener landslagssjefen.

Er det fortsatt fordel Norge i gruppen ?

Fordel Norge

— Vi vet hvilke tre lag det vil stå mellom. Der har vi akkurat nå en liten fordel, først og fremst fordi Portugal har rotet bort to poeng. Vi har vunnet over de hjemme. Danmark har vunnet to hjemmekamper, og det skulle nesten bare mangle, sier og legger til:

— Danmark imponerte ikke mot Island i sin første hjemmekamp. Får de tilbake spillere som for eksempel Nicklas Bendtner, blir de sterkere. Det blir ikke en lett kamp i mars, mener Drillo.

  • Sjekk statusen i EM-kvalifiseringen HER

Neste utfordring for Norge blir hjemme på Ullevaall mot Danmark 26.mars.

— Vi er i førersetet, så nå skal vi forsvare noe. Det endrer ikke på bildet av kampen som skal spilles i mars. Det blir en avgjørende kamp. Vinner vi den, blir det nesten håpløst å nekte oss en av de to første plassene i gruppa, sier landslagssjefen, som ikke vil være med på noe psykologisk spill frem mot den viktige EM-kvalifiseringskampen.

— Skal prøve å hindre mediehysteriet. Jeg har planer om å ligge lavt i terrenget, og ikke bidra mer enn nødvendig.