ZAGREB: Egil «Drillo» Olsen overrasket alle da han gjorde åtte bytter på laget som vant 2-1 over Kypros fredag. I motsetning gjorde Kroatia fire, og stilte med alle sine stjernespillere fra start i kampen på Maksimir Stadium.

Risikoen skulle ikke vise seg å gi gevinst for Drillo, som med seier hadde klatret opp på en niendeplass på FIFA-rankingen med Norge.

— Det var greit å prøve ut nye spillere, men når vi byttet så mange så fikk vi problemer. Når det er sagt, så synes jeg alle gjorde en god jobb mot et godt lag , sier John Arne Riise.

Han ble ikke overrasket over at Kroatia hadde et spillmessig overtak under store deler av kampen.

— Vi testet mange nye, og de kom med et toppet lag. Det var en forventet dominans. Det er uansett godt for de som kommer inn og få kjent litt på nivået, sier Riise.

(Artikkelen fortsetter)

John Arne Riise fikk sin 91. landskamp mot Kroatia. (Foto: Scanpix)

— Fortjent

John Carew, som kom inn mot slutten av kampen, mener overmakten ble for stor mot et urutinert norsk lag.

— Kroatia fortjente å vinne. Vi møtte et av verdens beste lag. Dette er kanskje det beste laget vi har møtt i Drillos andre periode, sier Aston Villa-spilleren.

- Vi blir til tider overkjørt , legger han til.

(Artikkelen fortsetter)

John Carew fikk noen minutter på banen mot Kroatia. (Foto: Scanpix)

Brede Hangeland supplerer.

— Det hadde vært et lite ran om vi hadde fått med oss en uavgjort fra denne kampen. Når vi gjorde så mange bytter så fikk vi ikke de samme relasjonelle ferdighetene. Og mot et av verdens beste lag, så blir det tøft da, sier han.