Aalesunds Anders Lindegaard holdt nullen mot Kypros. Foto: © Lars Møller

— Jeg er fornøyd med seieren. Vi var under press, men at vi skulle gå så lenge uten mål, var unødvendig, sa Morten Olsen til dansk TV2. Selv om nordmenn hadde et håp da det sto 0-0 til pause i Parken, viste Danmark at de var et nummer eller to for store for Kypros.

I første omgang hadde Daniel Agger, Dennis Rommedahl og Michael Krohn-Dehli en håndfull muligheter til å score. Kun godt forsvarsspill, litt udyktighet og en solid Antonis Georgallides hindret hull på byllen.

Sovnet i pausen

Rett etter sidebytte fjernet danskene all tvil. Innbytter Morten Duncan Rasmussen, som kom inn i pausen, ekspederte med pannen sin et vakkert innlegg fra Rommedahl i mål. Fra syv meter fikk han stå helt alene i det slappe Kypros-forsvaret. Da var det spilt 48 minutter.

Kypros hadde sine halvsjanser, selv om Aalesund-keeper Anders Lindegaard neppe måtte tørke mange svetteperler.

- Jeg tror Anders Lindegaard sine hansker er rene, smilte landslagstreneren.

Etter 81 minutter punkterte Kasper Lorentzen kampen da han banket ballen i mål fra 16-metersstreken.

— Vi spilte slik vi hadde avtalt på forhånd. Vi skulle vise hvem vi er og hva vil vil. Vi fikk med oss publikum og presset dem til bunns, oppsummerer Olsen.

Flere mål ble det ikke. Danmark står med seks poeng på tre kamper. Norge har ni. Danskene kan komme opp på lik poengsum med Drillos menn når lagene møtes på Ullevaal 26. mars. Det blir en nøkkelkamp.

I den siste kampen i gruppen mellom Island og Portugal i Reykjavik vant gjestene 3-1.