AC Milan's Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring a second goal against Auxerre during their Champions League soccer match at the San Siro stadium in Milan September 15, 2010. REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY - Tags: SPORT SOCCER) Foto: ALESSANDRO GAROFALO

Statistikksenter Serie A:

Wesley Sneijder hadde en fantastisk fjorårssesong med Inter, med gull i både liga, cup og Mesterligaen. Og han var svært nær ved å løfte VM-pokalen med Nederland i Sør Afrika.

Nå kan han vinne gullballen senere i vinter. I morgen skal VM-finalisten måle krefter mot Sverige og en gammel kjenning av den kvikke angriperen.

Fikk ham til Inter

– Det er alltid morsomt å møte Zlatan. Vi bor i samme ormråde i Milano og traff hverandre for noen uker siden. Han er en bra fyr med en bra personlighet , sa Sneijder til svensk presse.

For det var nemlig Zlatan Ibrahimovic som lokket nederlenderen til Inter i fjor sommer. Sneijder slet da benken i Real Madrid, Ibrahimovic ringte og ville ha sin tidligere lagkamerat fra Ajax til Italia.

Han tente på ideén, men da Sneijder ankom Milano var Ibrahimovic på vei til Barcelona. Svenskenes superstjerne er riktignok tilbake i Milano denne sesongen, men spiller nå for byrival AC Milan.

– Vi spilte et år sammen i Ajax, men jeg trenger ikke å fortelle om Zlatan til våre forsvarere. Vi vet alle hva han kan. Det vanskeligste er at han er så uberegnelig, man vet aldri hva han finner på, sier 26-åringen ifølge fotbollskanalen.se

Tøff test for Hamrén

Tidligere Rosenborg-trener Erik Hamrén er på plass i Amsterdam. Han står foran en av sine tøffeste utfordringer i sin trenerkarriere tirsdag. Nederland har ikke tapt en obligatorisk hjemmekamp på ti år.

– Ved en kamp som dette, trenger man ikke fyre opp spillerne så mye. Det gjelder heller å få ned spenningsnivået, sier Hamrén.

Zlatan Ibrahimovic sier rett ut at Sverige går for tre poeng i jakten på EM-sluttspill.

— Vi er her for å vinne. De som ikke tror på seier, er ikke velkomne , sa AC Milan-stjernen.

— Jeg kjenner ikke til alle de svenske spillerne, men jeg har forstått at de ønsker å spille mer offensivt. Men om de spiller offensivt her blir det bedre for oss, gliser Wesley Sneijder.