I kveld er Zlatan Ibrahimovic tilbake hvor proffeventyret begynte for alvor.

Når Milan møter Ajax i kveldens gruppespillkamp i mesterligaen, er Zlatan tilbake på arenaen hvor fotballkarrièren tok av. Svensken spilte i Amsterdam fra 2001 til 2004, og scoret 49 mål på 109 kamper for den nederlandske klubben. De spilte han sammen med blant andre André Bergdølmo.

Den høyreiste spissen har ikke spilt så mange kamper for en toppklubb hverken før eller siden.

Etter oppholdet i Ajax gikk han til Juventus.

– Det var i Ajax jeg ble stor, og hvor jeg ble moden som både person og fotballspiller. Minnene fra Amsterdam er veldig fine, og at jeg nå skal spille mot Ajax, er veldig spesielt for meg, sier Zlatan til det nederlandske fotballmagasinet Voetbal International.

Følg kampen live fra klokken 20.45!

Ingen hensyn i kveld. Men – han minner om at gamle venner i kveld er fiender.

– Jeg følger fortsatt klubben, og har fremdeles venner i Amsterdam og Nederland. Det er alltid fint å komme tilbake, men denne gangen er jeg ikke her for moro skyld – men for tre poeng. Dette er toppfotball, sier svensken.

Både han og klubbkamerat Clarence Seedorf er tilbake i klubben der ting startet for alvor i kveld. Zlatan spilte fire kamper mot Milan som Ajax-spiller. Når han nå returnerer som italiensk eiendom, er det med rykende ferske hyllingstitler fra landets aviser i ryggen. Italienske medier er over seg etter at svensken scoret sitt fjerde mål for Milan siden han kom på lån fra Barcelona i slutten av august. Det siste målet laget han mot Genoa i helgen.

«De led før pause, men i annen omgang bestemte han (Zlatan) seg for å spise opp de to midtstopperne» , beskriver Corriere dello sport Zlatans innsats mot Genoa. Også i andre aviser hylles angriperen før kveldens mesterligakamp.

Zlatan-mål sist kamp. Ajax tapte den første gruppespillkampen 0-2 for Real Madrid. Milan slo Auxerre 2-0 i den første kampen – med Zlatan som tomålsscorer.

Ajax og Milan har møttes ti ganger tidligere. Milan har vunnet fem ganger, og Ajax har gått av med seieren fire ganger.

I 2002/03-sesongen møttes de i kvartfinalen i mesterligaen. Det ble 0-0 i Amsterdam, mens Jon Dahl Tomasson avgjorde kampen for Milan med sin 3-2-scoring i returkampen.