I 2000 fikk daværende Lyn-trener Vidar Davidsen tips om den kommende stjernespilleren Zlatan Ibrahimovic.

Han dro til Sverige og så Imbrahimovic spille for Malmö, og ble imponert.

— Jeg var på jakt etter svenske spillere, og tok turen tilSverige for å se på Zlatan. Han kom inn fra benken og snudde kampbildet helt. Da ble jeg helt frelst, og reiste for å se ham i neste kamp. Der gjorde han akkurat det samme, sier Davidsen til VG.

Treneren ba dermed Lyn-eier Atle Brynestad om penger til å handle.

Ekstremt

— Jeg sa at vi hadde funnet det mest ekstreme jeg hadde sett. Denne spilleren kom til å bli minst like god som John Carew, sa jeg. Så da reiste vi sammen til Malmö for å møte klubbens formann.

Malmö hadde på det tidspunktet avslått et bud fra italienske Lazio på 10 millioner kroner for 17-åringen, dermed måtte Lyn ha bladd opp mer om de ville sikre seg svensken.

Klubbformannen advarte også om Ibrahimovic´ vanskelige personlighet.

— Men den jobben var jeg mer enn villig til å ta, om jeg så måtte hente inn alle pedagogene i hele landet, sier Davidsen.’

Ikke like begeistret

Men Brynestad var ikke like begeistret, og handelen ble aldri noe av, selv om Davidsen antydet at Lyn ville fått det mangedoble igjen når Zlatan ble solgt.

Malmö endte opp med å selge spissen for 80 millioner kroner året etterpå.

Brynestad på sin side forteller at advarslene om Ibrahimovic´ adferd ble for mange.

— Vidar var veldig innstilt på å hente ham uansett, men til slutt sto det på de personlige utfordringene vi forsto at han hadde. Likevel - det hadde vært moro og hatt ham i Lyn et år eller to, sier Brynestad.