foto
Viking-blogger Hans Petter Jørgensen (HP) Foto: Lars Idar Waage

Barn og ungdom i denne byen har aldri opplevd at Viking har vunnet en tittel i hele sin levetid. Nå er muligheten endelig der, muligheten til å skape nye og sterke minner hos en ny generasjon.

Derfor er denne kampen så utrolig viktig for Viking. I en tid hvor klubben sliter økonomisk og hvor konkurransen om favorittklubb er blitt global trenger vi et lokalt lag å skryte av. Det trengs nye rekrutter til setene på stadion.

Det blir selvsagt ingen walk-over mot Sarpsborg 08 på torsdag, men Viking har blitt tildelt gode kort på hånden med hjemmekamp mot det svakeste laget blant semifinalistene. Viking er klare favoritter og må bare leve med det.

I en sesong hvor omstendighetene har satt stadige kjepper i hjulene presterer Viking over evne. Rød sone, en drøss med oppsigelser og flere spillersalg kunne gjort stemningen utrolig sur i Stavanger. I stedet har motgangen galvanisert trenere og spillere. Vi ser et Viking-lag som tåler en trøkk. Et Viking-lag med både ledertyper, entertainere og målscorere. Det er nettopp dette som gir meg tro på Ullevaal.

Det finnes altså tusenvis av unge i Stavanger og omegn som aldri har opplevd dette før, skulle Viking lykkes på torsdag. Vi som er litt eldre og fortsatt har cupfinalegenser fra tidlig 2000-tall vet hva som er i vente.

En cupfinale skape r en oppmerksomhet og en fotballfeber du bare må oppleve for å forstå. Plutselig skal alle til Oslo. Plutselig er vi alle hardbarkede Viking-fans som snakker om klubben på innpust og utpust.

Det strikkes Viking-gensere og håret farges mørkeblått. Hans Petter Hansen, Leif og kompisane, Mannaen, Kjellen, Knallen og Brallen lager alle hver sin nye Viking-sang. Det blir helt koko og det blir helt herlig.

Det blir en entusiasme rundt klubben som Viking sårt trenger.

Kampen på torsdag blir i flomlys. Det er meldt Viking-vær og det står altså om en cupfinale. Vikings første cupfinale på 14 år. Viking beste mulighet til å vinne en tittel på like mange år. I en by hvor vi minnes en bronsemedalje i 2007 er det sannelig på tide.

Hvis du da er så sløv at du ikke har kjøpt billett enda bør du få fart på beina. Hvem vet? Kanskje det blir 14 år til neste gang?

Alle som var til stede på kvartfinalen mot Molde vet hva dette er. Risikoen for fiasko er selvsagt til stede, men det er en sjanse du må ta. Fellesskapsfølelsen du bare får på stadion, når publikum og lag blir ett, er verdt sin vekt i gull. Mot Molde hjalp publikum Viking til semifinale. Mot Sarpsborg 08 kan vi hjelpe dem til finalen. Møt opp!

Hva mener du? Klar for kamp? Hva tror du blir resultatet?

Les flere av HPs blogger: