Mange grunner til at Viking kan ta medalje

BLOGG: Sjelden kan en trekke så mye positivt ut av en fotballkamp som Viking mot Sandefjord.

Se høydepunkter fra Viking-Sandefjord 2-0 i vinduet ovenfor

Jeg forstår at selve kampen ikke var noen klassiker, men det er noe betryggende med måten Viking hamler opp med bunnlaget på. De bruker ikke mer krefter enn nødvendig og har full kontroll.

Hans Petter Jørgensen blogger om Viking. Foto: Lars Idar Waage

Det blir selvsagt spekulasjoner, men jeg er usikker på om Viking hadde vunnet denne kampen i fjor. Dette kunne fort blitt en 0-0-kamp i uavgjortåret 2014. Den trenden har heldigvis Viking kvittet seg med. Nå vinner vi slike kamper, og det er også grunnen til at klubben ligger der den gjør.Viking har nå festet et lite grep om tredjeplassen, og har fire poeng ned til VIF. I dag spilles Stabæk-Odd og jeg håper egentlig at bærumslaget vinner slik at vi ikke får Fagermo & co opp i ryggen.

Det var som sagt mange gode nyheter i går. I tillegg til seieren er det veldig gledelig at både AJ Soares og Sverrisson er tilbake på banen. Soares gikk rett inn på laget som erstatter for suspenderte Indy og blir en viktig mann denne høsten.

Sverrisson fikk en grusom serieåpning mot Mjøndalen, og er endelig tilbake fra skade. At han i det hele tatt kan bidra denne høsten er ren bonus. Han vil nok fortsatt trenge litt tid, men med Sverrisson tilbake er det sunn konkurranse om de fleste plassene på banen. Det er bra!

Zymer Bytyqi sendte Viking i ledelsen mot Sandefjord. Foto: Kristian Jacobsen

Den beste nyheten var likevel at Zymer Bytyqi grep sjansen når han fikk startplass. Scoret mål og ble kåret til banens beste. Jeg ser at trenerteamet Jonevret og Burchnall hadde en prat med Zymer før kamp om å senke skuldrene. Det hjalp tydeligvis. En god opplevelse som dette kan han forhåpentligvis bygge videre på. Zymer er ung, men han er en spiller som kan gi oss det lille ekstra. Både han og Adegbenro er spillere som kan åpne opp kamper der det trengs litt magi for å få fart på sakene.

Det er ikke mye å klage på for tiden, men det virker som Abdullahi er litt ute av slag. Når jeg ser høydepunktene ser jeg en spiller med litt for tungt touch og manglende selvtillit foran mål.

Heldigvis kom Jon Dadi på scoringslisten igjen, men vi trenger også en Abdullhi i slag fremover. Det kan være landslagspausen passer godt for en ung spiller som fortsatt tilpasser seg norsk fotball og norsk hverdag.

Vikings Steinthor Thorseinsson takker publikum etter seieren over Sandefjord. Foto: NTB Scanpix

Apropos skuffelser: Jeg vet at lørdag og Viking stadion ikke fungerer optimalt. Jeg vet at Sandefjord ikke får fart på billettmaskinene, men det er likevel skuffende at stadion er så glissen når Viking kjemper i toppen. På den annen side kan jeg ikke klage for mye siden jeg selv var fraværende. Vi hadde en strålende dag i Wolverhampton med hamburger og pints, tre poeng og solskinn på Molineux. Det eneste skåret i gleden var at Robert Plant ikke kom.

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen? Kan dette faktisk holde helt inn for Viking?