Viking-bloggen - Hans Petter Jørgensen (HP) Viking-bloggen - Hans Petter Jørgensen (HP) Foto: Lars Idar Waage

«Endelig en høst som ikke blir et pliktløp»

Er du spent? Merker du at det er litt mer fart på sommerfuglene i magen? Er det ikke deilig?

Høst og Viking har de siste årene handlet om et pliktløp der stadig færre har tatt turen til stadion for å se Viking spille helt uinteressante kamper i øsende regnvær. Slik blir heldigvis ikke høsten 2015. Jeg merker forandringen allerede nå.

Jeg bruker mer tid på å studere terminlister og tabeller enn på lenge. Jeg bekymrer meg uforholdsmessig mye over hva som kan skje hvis Viking får skader, eller hvis Molde plutselig finner høstformen. Det kan være slitsomt til tider, men det er mye kjekkere enn den vanlige likegyldigheten som preger høsten.

Det starter nå. Toget har gått fra stasjonen og stopper ikke før i november. Viking er med, første stoppested er Ullevaal stadion og motstander er Vålerenga.

- Noe av det bitreste jeg har opplevd, skriver Hans Petter Jørgensen om Vikings tap for Vålerenga tidligere denne sesongen. Her biter Jon Dadi Bödvarsson i drakten etter seriekampen. Foto: NTB SCANPIX

Tippeligaen er så tett og uforutsigbar at ett tap veldig sjelden er skjebnesvangert. En tapsrekke kan derimot sende laget ditt ut av kappløpet. Akkurat der befinner Kjetil Rekdals Vålerenga seg nå. Hovedstadens eneste topplag står med tre strake tap før møtet med Viking. Tre strake tap der VIF ikke har scoret ett eneste mål. VIF har faktisk ikke scoret mer en ett fattig mål på de siste fem kampene. Sjelden har jeg sett et skumlere utgangspunkt for en Viking-kamp.

Det er noe ekstra med kampene mellom VIF og Viking. Hjemmetapet i vår er noe av det aller, aller, aller sureste jeg har opplevd. Det føyde seg inn i rekken av vonde hjemmetap mot VIF.

På Ullevaal har vi hatt bøttevis med uflaks de siste årene. Sterkest i minnet står Skogseids selvmål i sluttsekundene for ett eller to år siden. Det er faktisk syv år siden sist Viking vant borte mot Vålerenga. I 2008 vant Viking 1-0 på Ullevaal. Målscorer? Vidar Nisja, selvfølgelig!

Gjentar Viking bedriften fra 2008 sørger vi ikke bare for å hekte VIF av i toppkampen, vi har også muligheten til å komme helt opp i ryggen på Stabæk. Bob Bradley's menn skal til Lerkendal tidligere på søndagen og kan fort gå på et poengtap.

Et nytt tap mot Vålerenga vil derimot føre til en enda svettere og tettere toppkamp. Odd kan passere oss på tabellen og det samme kan Godset om de vinner sin hengekamp.

Det var som jeg skrev innledningsvis: Dette her blir ekstremt spennende. Det kommer garantert til å gjøre vondt. Jeg tar likevel all spenning og smerte fremfor nok en likegyldig høst.

Heia Viking!

Hva tror du? Blir det seier for første gang på syv år? Merker du at spenningen stiger?

I Viking-modus? Da anbefaler vi disse bloggene fra HP:

Vikings kamp for medalje blir et bikkjeslagsmål: — Uhyre spennende

Kunsten å slå tilbake: «Det var noe litt 2014 over Viking i dag»

Om Yanni-overgangen: - For ham var det riktig.