VIKTIGE VIKINGER: Karol Mets, til venstre, og Jon Dadi Bödvarsson er to av spillerne som har imponert HP som typer. VIKTIGE VIKINGER: Karol Mets, til venstre, og Jon Dadi Bödvarsson er to av spillerne som har imponert HP som typer. Foto: Tommy Ellingsen

Dette den største forskjellen fra tidligere Viking-årganger

Selvfølgelig trenger du gode fotballspillere, men er det ikke like viktig at du har de rette typene i laget? De som står oppreist når det blåser. Vinnerskallene. De som bærer laget.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Etter min mening er dette den største forskjellen på årets Viking-lag og tidligere årganger av våre kjære mørkeblå.Det å finne de rette spillerne er ingen enkel jobb. Speidere og trenere ser spilleren i kamp og på video, men hvordan er han som person? Hvordan takler han motgang? Hvordan vil han passe inn i den eksisterende spillergruppa?

Viking har fått mye skryt de siste par årene for vellykkede kjøp. Det har blitt hentet spennende og gode spillere. De fortjener ekstra skryt for at de også har funnet de rette typene.

Karol Mets er et veldig godt eksempel. Jeg kjenner ikke estlenderen, men sett utenfra virker Mets som hel ved. Sannsynligvis en spiller som har blitt god på ren vilje og innsats. På banen ser vi en vinnerskalle og en spiller som går foran når det røyner på. Karol Mets har blitt en favoritt på kort tid og det er ikke bare fordi han er en god fotballspiller. Jeg tror publikum raskt merker at her har du ekte vare.

Det samme gjelder AJ Soares. En spiller som nærmest var klar for Serie A havnet i Viking på grunn av teft og litt tilfeldigheter. Soares er amerikaner og som sine landsmenn virker det som han er født med full tank av selvtillit. I Soares tilfelle er det snakk om en god miks som gjør han til en av lederskikkelsene på laget. Han blir viktig i serieinnspurten.

En annen spiller som virkelig har imponert meg denne sesongen er Jon Dadi Bödvarsson. Islendingen som ble holdt på benken av en Veton i storform store deler av våren har tatt over spissplassen med stil og scoringer. Det har han gjort samtidig som overgangsspekulasjonene har pågått hele sommeren. Da Viking nektet å selge til Kaiserslautern, kunne han gjort som altfor mange spillere gjør for tiden: Furtet seg til en overgang. I stedet rettet Jon Dadi ryggen og forstod at Viking trengte en spiss ut sesongen. Det har ført til viktige mål for Viking og det har ført Jon Dadi inn i våre hjerter. Nå er han også klar for fotball-EM i Frankrike.

Jeg kunne nevnt flere spillere, men avslutter med keeper-Iven som akkurat har signert ny kontrakt. Iven Austbø er en stødig og erfaren keeper. Han gjør få feil, men regnes ikke blant de aller beste målvaktene i ligaen. Han har likevel noe som betyr det lille ekstra. Iven vil så gjerne spille for Viking. Han har fått en ny sjanse i klubben etter at det ikke funket tidlig i karrieren. Derfor har vi en keeper som jubler når han gjør en god redning og en keeper som løper over hele banen for å feire scoring med lagkameratene. Klart det betyr noe. Det betyr det lille ekstra som er så viktig.

Hva mener du? Enig i at karakter betyr nesten like mye som ferdigheter? Hvem har imponert deg?