Andre Danielsen og Viking senket Vålerenga på Ullevaal. Andre Danielsen og Viking senket Vålerenga på Ullevaal. Foto: NTB Scanpix

HP: «Det er så deilig at det kjennes helt ned i tærne!»

BLOGG: Viking-blogger Hans Petter Jørgensen mener seieren mot Vålerenga kom på et perfekt tidspunkt.

Ryggrad, marginer og magi fra Island og Nigeria. Det er Viking anno 2015. To ganger kommer Viking tilbake i kampen. I tillegg spretter ballen Viking vei. Det er så deilig at det kjennes helt ned i tærne!

Dette laget vårt har i år en deilig evne til å komme tilbake. Der tidligere Viking-lag ville gått i oppløsning etter 2-2 målet svarer vi umiddelbart med en ny scoring. Det skjer etter at Samuel Adegbenro gjør ett av mange kunststykker utpå banen.

Så er det flipperspill inne i feltet før ballen triller perfekt i beina på Joackim Jørgensen, som bredsider den i nettet. Det handler om dyktighet, men det handler også om at Viking har den nødvendige flaksen. Ballen havner nettopp i beina på Jørgensen, akkurat som VIF-skuddet like etterpå smeller i tverrligger og ut. Det er den flaksen, eller de marginene om du vil, som et lag i medaljekampen skal ha.

Viking-bloggen - Hans Petter Jørgensen (HP) Foto: Lars Idar Waage

Jeg er stygt redd for at vi ikke får glede oss særlig lenge over alltid smilende Samuel Adegbenro. Han er rett og slett for god! I dag leker han med backen sin, scorer ett mål, skaper ett mål og skaffer straffespark. Nå varer også Samuel mer enn 45 minutter. I dag er han nyttig i nærmere 80. Det som er sikkert er at vi skal nyte kantspilleren ut denne sesongen. Han er en fantastisk spiller som bare kommer til å bli bedre.De første 20 minuttene av annen omgang var en lidelse. Viking skulle ligge kompakt og kontre, men ble ekstremt dype. I tillegg klarte vi ikke å komme opp i ballfører, og VIF trillet ball i hatt med oss. Heldigvis ryddet Soares og Sigurdsson opp i det aller meste som ble pumpet inn i feltet. En strålende kamp av begge.

Jeg har lyst til å skryte av Jon Dadi Bödvarsson også. Han jobber knallhardt, gjør stort sett riktige ting med ballen og skaper 1-1 målet som Abdullahi sleiver i nettet. En spiller som slet benken helt til Veton dro til Tyskland og som grep sjansen noe så ettertrykkelig når muligheten bød seg.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE HER:

Dette er første Viking-seier mot VIF på Ullevaal siden 2008. Den kom på et perfekt tidspunkt. Et tap ville gjort det fryktelig svett i toppstriden. I stedet gav Viking seg selv et perfekt utgangspunkt foran serieinnspurten. Nå ligger vi bare ett poeng bak Stabæk på andreplass, samtidig som vi sørget for å ha litt luft ned til Odd og Godset.

Neste kamp er nettopp hjemme mot Strømsgodset. Hvis ikke tribunene fylles opp da skjønner jeg ingenting. For nå er det mer moro med Viking enn på mange, mange år!

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen? Tror du vi kan ta andreplassen?