ULLEVAAL (Aftenbladet): Vikings defensive midtbanespillere er ikke kjent for å være noen målfarlig spiller. Før Vålerenga-kampen sto Joackim Jørgensen oppført med 41 seriekamper for Viking og uten en eneste nettkjenning.

Men i den 42. skulle det endelig løsne for den defensive midtbanespilleren – og hvilken scoring han leverte.

Her setter Joackim Jørgensen inn 3-2-målet.

Litt skrått, til venstre for mål, om lag 17-18 meter fra målstreken, trillet ballen ut til Jørgensen. Med et knallhardt innsidespark plasserte han ballen i det lengste hjørnet, utagbart for VIF-keeper Burchert. Det så nesten ut som om Jørgensen ikke hadde gjort annet enn å score mål tidligere i karrieren. VIDEO: SE MÅLET TIL JØRGENSEN ØVERST I SAKEN.

— Det var utrolig deilig å endelig få et mål og det var også på tide. Scoringen kom i en veldig viktig fase av kampen så det var deilig å se den gå inn, sier han til Aftenbladet.

FEIRING: Viking-spillerne kunne feire sammen med spillerne etter den solide seieren. Foto: NTB scanpix

At målet kom i en veldig viktig fase av kamp, har Jørgensen helt rett i. Viking var blitt presset bakover i hele andre omgang, og da Enar Jääger knallet inn 2-2, virket det som om Viking skulle rote bort alle poengene på Ullevaal. Men Jørgensens scoring ga laget ny tro og da Danielsen satte inn straffesparket, fem minutter før slutt, var det ingen tvil lenger om hvor poengene ville havne.— Jeg synes vi var veldig gode i første omgang. Vi skapte mange sjanser. Vi slapp inn et litt tullete mål, men vi spilte på en veldig sleip grasmatte og da kan slikt skje. Alt i alt er dette en veldig god kamp av oss. Vi scorer fire mål på bortebane og det er utrolig sterkt, sier en meget fornøyd Jørgensen før han setter seg i Viking-bussen.

Indridi Sigurdsson var også meget fornøyd etter kampslutt. Etter å ha sonet karantene mot Sandefjord, var Viking-kapteinen tilbake i startelleveren. Sammen med Anthony Soares leverte han nok en gang en meget god prestasjon i Vikings midtforsvar.

— Vi hadde en litt dårlig periode de første 20 minuttene av andre omgang. Da ble vi spilt veldig lave, men VIF skapte likevel ikke veldig mange store sjanser, sier Viking-kapteinen.

Det som tidligere har blitt betegnet som en kamp om bronsemedaljen, har nå utviklet seg til en kamp om sølvmedaljen for Viking.

Klubben ligger kun ett poeng bak Stabæk på andreplass, men samtidig jager Strømsgodset og Odd på plassene bak Viking. Vålerenga er heller ikke hektet av, men ligger nå sju poeng bak Viking. Molde skal heller ikke avskrives helt. Vinner de hengekampen mot Strømsgodset er de seks poeng bak.

Viking gå uansett en meget spennende og tøff høst i møte. Sju seriekamper gjenstår.

Viking skal spille hjemme mot Strømsgodset, Lillestrøm, Stabæk og Mjøndalen. Borte skal Viking i ilden mot Rosenborg, Tromsø og Molde.

Innimellom alt dette skal laget i tillegg spille semifinale på hjemmebane mot Sarpsborg.

— Det er helt fantastisk. Vi har satt oss i en veldig god posisjon og høsten blir veldig spennende. Nå er det opp til oss. Vi må fortsette å jobbe knallhardt om vi skal henge med helt inn, sier Sigurdsson.