OSLO (Aftenbladet): De to nigerianske spillerne har vært en åpenbaring i Viking-drakten, og begge skal ha mye av æren for at Viking kjemper om medalje og er i semifinalen i cupen. Ni måneder etter at Viking betalte 2,3 millioner kroner for begge, fremstår kjøpene som en gullkantet investering som allerede har gitt solid avkastning.

Mot Vålerenga søndag kveld scoret de hvert sitt mål, skaffet et straffespark og noterte seg i tillegg for én målgivende pasning.

I tillegg er det verdt å nevne at Abdullahi ble snytt for et soleklart straffespark etter fire minutters spill. Hadde dommeren gjort jobben sin, måtte han også gitt VIF-keeper Sacha Burchert rødt kort for fellingen av Abdullahi.Nigerianernes herjinger, Joackim Jørgensens nydelige scoring og André Danielsens iskalde straffe sørget for tre meget viktige poeng i kampen om medaljer.

Scoret mot Viking – igjen

Viking møtte et Vålerenga-lag som har slitt tungt de siste kampene Oslo-klubben sto med fire tap på de fem siste kampene, og tre strake nederlag, foran møtet mot Viking. 7. august var forrige gang de noterte seg for en scoring i eliteserien – men mot Viking brukte de sju minutter på å finne nettmaskene.

Etter en svak klarering fra Joackim Jørgensen, nærmest skjøt Daniel Fredheim Holm ballen inn i feltet, og der sto Mohammed "Moa" Abdellaoue som enkelt plasserte ballen i mål.

Forrige gang Viking spilte mot Vålerenga med Moa på laget var tilbake i 2010. Også da laget spissen store problemer. Med to praktscoringer senket han på egen hånd Viking i serieåpningen, før han til sommeren ble solgt til Hannover. Heldigvis, for Vikings del, rakk han kun ett mål før han måtte forlate banen med skade etter 29 minutter.

Slo tilbake

Hjemmelaget holdt på ledelsen i nøyaktig fem minutter. Etter et nydelig angrep, der Jon Dadi Bödvarsson ble spilt fri på høyrekanten, kunne Abdullahi enkelt plassere ballen i det åpne målet. Flott løp av Bödvarsson og perfekt pasning til Abdullahi. Det var 18-åringens sjette seriemål denne sesongen.

Og mer skulle den komme fra Vikings nigerianske spillere. Etter 35 minutter gikk Abdullahi på et nydelig løp, spilte ballen til Adegbenro, som fyrte av fra 25 meters hold. Via en VIF-forsvarer suste ballen inn bak en utspilt Burchert i Vålerenga-målet.

Kom tilbake — igjen

Viking hadde et meget bra utgangspunkt foran andre omgang. Vålerenga måtte angripe, mens Viking kunne ligge kompakt og satse på kontringer. Den fordelen tok ikke Viking vare på i starten av omgangen. I stedet lot de hjemmelaget trille ball, og det var ikke overraskende at utligningen kom etter 64 minutter. Med et nydelig skudd fra 17 meters hold knallet Einar Jääger inn 2-2. Men nok en gang viste Viking hvilken moral det for tiden er i laget, for bare tre minutter senere var de igjen i ledelsen. På nydelig vis plasserte Jørgensen ballen i det lengste hjørnet og sendte med dét tribuneseksjonen med Viking-supporterne til himmels. De siste 20 minuttene forsvarte Viking seg meget bra, og da Adegbenro fikset straffespark fem minutter før slutt, kom spikeren i VIF-kisten. Straffesparket plasserte Danielsen iskaldt i mål.