— Jeg syntes synd på spillerne mine, sa Rekdal da kampen var over.

Tap 2-4 var både oppmuntrende og trist på samme tid. Oppmuntrende fordi:

— Dette var en god fotballkamp fra vår side. Vi fikk ut den energien vi har hatt på trening, og vi fikk mål. Vi scoret to, men det burde vært fire-fem. Nå må vi bare jobbe videre. Det er syv kamper igjen av sesongen, og vi har ikke tenkt å legge inn årene, fortsatte Rekdal.

Det han tok frem på minussiden var det rustne forsvarsspillet. Det betyr terping i treningene frem mot bortemøtet mot Mjøndalen til helgen.

Vålerenga ligger på sjetteplass på tabellen, men han vil ikke spekulere på hva det kan bli til slutt. Mye kan skje.

— Ingen ligaer endrer seg så fort som den i Norge. Mye kan skje hos forskjellige lag. Det kan bli spillersalg.

Ut av blindgaten

VIF-trener Kjetil Rekdal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Rekdal mente at denne kampen var et steg fremover for Vålerengas del. Vålerenga har famlet i de siste kampene, men det var lyspunkter på Ullevaal.– Alt er mulig, fortsetter treneren, som bare må jobbe videre med den gjengen han har. Vålerenga ligger syv poeng bak Viking, som er på bronseplass, men bare ett poeng bak Stabæk.

— Fotball går i bølgedaler. Vi har vært tafatte, men vi er ikke det i denne kampen. Uansett – fotball er en brutal sport, og i dag får vi dårlig betalt, selv om vi skaper mye, sa Rekdal.

Han irriterte seg mest over at laget ikke klarte å forvalte 1-0-ledelsen.

Fikk en strekk

Også målscorer Mohammed Abdellaoue var fornøyd med spillet, men ikke like fornøyd med at han måtte ut med en strekk i leggen.

Han valgte å forlate banen før det ble verre, og skal på sjekk mandag.

— Jeg tror ikke Moa blir lenge borte, sa Rekdal.